Oteldeki şüpheli ölümde tahliye kararı

Yayın tarihi: 14 Haziran 2022 Salı 5:07 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 5:07 pm

Ankara’da bir otelin beşinci katından ‘düşerek’ hayatını kaybeden Gamze Açar’ın davasında, mahkeme iki sanığın adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti. Dava duruşması, 4 Temmuz’a ertelendi.

Otel odasının beşinci katından düşerek hayatını kaybeden Gamze Açar’ın şüpheli şekilde ölümüyle ilgili beş sanığın yargılandığı davada mahkeme, sanıklar M.D. ve E.E’nin adli kontrol şartıyla tahliyelerine hükmetti. Sanıkların tutukluluk halinin devamını isteyen müşteki avukatı, tutuksuz sanık H.E.G’nin de tutuklanmasını talep etti.

Avukat, Gamze Açar’ın olay sırasında sanıklara karşı koyduğunu, boğuşma yaşandığını daha sonra sanıkların Açar’ı otel odasının balkonundan attıklarını düşündüğünü belirtti. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar M.D. ve E.E’nin adli kontrol şartıyla tahliyelerine hükmetti. Duruşma, 4 Temmuz’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Gamze Açar, 7 Kasım 2020’de internette gördüğü iş ilanı üzerine R.D. ile irtibata geçti. İş görüşmesi için Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde, odaları devre mülk olarak kiralanan termal otele giden Açar, aynı gün otelin 5. katından düşerek hayatını kaybetti. Açar’ın otelde görüştüğü, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan R.D, M.D, M.E.D,H.E.G ve E.E. gözaltına alınmıştı.

R.D, M.D ile M.E.D tutuklandı, H.E.G ve E.E ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.E, soruşturma aşamasında elde edilen deliler kapsamında savcının talebi sonrası sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sanıklar hakkında “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “kasten öldürme” suçlarından “ağırlaştırılmış müebbet” ve 63’er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Otel odasındaki şüpheli ölüme takipsizlik kararı