Osman Kavala’dan ilk tepki: Tebliğname vahim iftiralar içeriyor

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 11:39 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 11:39 am

Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen Osman Kavala, Yargıtay Başsavcılığı’nın Gezi davası tebliğnamesi için “Daha vahim iftiralar içermektedir, hukuk ilkeleri daha açık bir biçimde çiğnenmiştir” dedi.

Yargıtay Başsavcılığı, 7 Temmuz’da Gezi Parkı davasında verilen mahkumiyet hükümleriyle ilgili görüşünü açıkladı. Tebliğnamede, işadamı Osman Kavala’ya verilen müebbet hapis cezasıyla Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Hakan Altınay’a 18’er yıl hapis cezasının onanması istenmişti. Mücella Yapıcı hakkında ‘kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden’ mahkumiyetin bozulması talep edilmişti.

Yargıtay Başsavcılığı’nın Can Atalay görüşüne tepki yağdı: Tarih bu iddianameleri kitap yapacak

‘ÜLKEMİZ İÇİN TEHLİKELİ BİR GELİŞME’

Osman Kavala, Silivri Cezaevi’nden tebliğnamedeki iddialara tepki gösterdi. Kavala yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yargıtay Başsavcılığı’nın hazırlamış olduğu tebliğname daha vahim iftiralar içermektedir, hukuk ilkeleri daha açık bir biçimde çiğnenmiştir. Savcılığa göre, suç işlendiğine dair delil yokluğunda dahi, mahkeme, kişinin suç işleme niyeti taşıdığına kanaat getirip mahkumiyet kararı verebilir. AİHM ilke ve kararlarına da tamamen aykırı olan, ceza hukukunda niyet okuma anlayışının, Yargıtay düzeyinde ifade bulması ülkemiz için tehlikeli bir gelişmedir.”

TİP’ten Meclis’te Can Atalay eylemi! “Genel Kurul sonrası Meclisi terk etmiyoruz”

Merdan Yanardağ: Akşener kapağı Cumhur İttifakı’na atmak için bana yönelik troll saldırısına katıldı