Tesadüfe bakın! Osman Kavala’nın tahliye edilmesi gereken gün yeninden tutuklandı

Yayın tarihi: 9 Mart 2020 Pazartesi 10:02 pm - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 1:51 pm

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Osman Kavala “siyasal veya askeri casusluk” iddiasıyla tutuklandı. Öte yandan Osman Kavala’nın dün tahliye edilmesi gerektiği de iddia edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce ”Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüsten” tutuklu bulunan Osman Kavala aynı soruşturma kapsamında “Siyasal ve askeri casusluk” iddiasıyla da nöbetçi Sulh Ceza hakimliğine sevk edildi.

Osman Kavala’nın, Henri Barkey ile yoğun şüpheli ilişkilerini tespit edildiği ifade edilen savcılık sevk yazısında bu gerekçeyle, Kavala’nın ”Siyasal veya askerî casusluk” suçundan da tutuklanması talep edildi.

Hakimlik, sorgusunun ardından Osman Kavala’nın tutuklanmasına hükmetti.

HDP Milletvekili Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Osman Kavala’ya ‘TCK 328. madde uyarınca ‘casusluk’ suçlaması yöneltildiği’ ve yeni bir soruşturma açıldığı bilgisini verdi.

Şık, Kavala’nın tutuklama talebiyle İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildiğini ve SEGBİS aracılığıyla ifade verdiğini yazdı.

 

‘DÜN TAHLİYE EDİLMESİ GEREKİYORDU’ İDDİASI

Avukat Akın Atalay kendisine ait sosyal medya hesabından bir iddiayı gündeme getirdi. Atalay “AiHM’nin önceki suçlama ve tutuklamadan dolayı derhal tahliye edilmesi gerektiği kararı da bu gece yarısı itibariyle kesinleşiyor.” dedi