Orta Doğu’da gerilim yükseliyor! İran devlet televizyonu savaş sinyali verdi

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2024 Cuma 11:13 pm - Güncelleme: 3 Ağustos 2024 Cumartesi 2:07 pm

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesinin ardından İran-İsrail gerilimi iyice yükseldi. İran Devlet Televizyonu spikeri yayın esnasında, “Dünya önümüzdeki saatlerde çok önemli gelişmelere tanıklık edecek” dedi.

Hamas lideri Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da öldürülmesinin ardından başlayan gerilim zirveye tırmandı. İran Devlet Televizyonu’nda yayın devam ederken spikerin yaptığı anons dikkat çekti. Spiker yayında, “Dünya önümüzdeki saatlerde çok önemli gelişmelere tanıklık edecek” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın içeriği hakkında detay verilmezken, dünya genelinde siyasi, ekonomik veya askeri alanda olası önemli olayların yaşanabileceği spekülasyonları hızla yayılmaya başladı.

Uzmanlar, İran’ın bu duyurusu üzerine çeşitli senaryolar üzerinde dururken, uluslararası toplum İran’dan gelecek yeni bilgilere odaklanmış durumda.

İran’ın bu kritik açıklamasının ardındaki gerçeklerin ne olduğu ve dünya sahnesinde nasıl bir etki yaratacağı önümüzdeki saatlerde netlik kazanacak.

HAMANEY’DEN PAYLAŞIM

Süreç devam ederken suikastın ardından ‘intikam’ çağrısı yapan İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’den de dikkat çeken bir hamle geldi. Hamaney’in sosyal medya hesabından İngilizce olarak, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” yazılan eski bir paylaşım sabitlendi.

ABD BÖLGEYE SAVAŞ JETLERİ YOLLUYOR

The New York Times’ın geçtiği bilgiye göre; Amerika Birleşik Devletleri’nin bölgeye savaş jetleri yolladığı ve Biden’in bölgeye askeri destek yolladığı belirtildi. CNN Türk canlı yayınında paylaşılan bilgilere göre ise; Beyaz Saray’ın İran tehdidinin ciddi olduğu yönünde bilgi aktarıldı.

İRAN İSRAİL’İ 3 CEPHEDEN Mİ VURACAK?

İran Devlet Televizyonu’nun gizemli duyurusunun ardından; İran’ın İsrail’i 3 cepheden vuracağı yönünde senaryolar konuşulmaya başlandı. İran basınında ise çok sayıda füzenin ateşlendiği belirtildi. Diğer yandan İran Dışişleri Bakanlığı danışmanı Marandi; “Herkesi İsrail’den ayrılmaya davet ediyorum” dedi.

“BÜYÜK ÇAPLI BİR HAMLE GELİYOR”

TELE1 yayınına bağlanan İranlı Gazeteci Farshid Bagherian; İran’dan İsrail’e büyük bir hamle gelebileceğine dikkat çekerek; “İran büyük bir hamle düşünüyor ve düzenliyor. Büyük bir hamle olmasa ABD’nin savaş gemisi bölgeye gelmezdi. Bu hamle aynı zamanda büyük çaplı olacak. Hatta İsrail’in ne kadar askeri üssü varsa birçoğunu kapsayabilir. Suikast ile birlikte bu savaş başladı.” dedi.

İstanbul-THY, bu gece yapılacak olan İran seferlerini iptal etti

Kaynak: TELE1