Orman yangınlarıyla mücadele önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 1:05 am - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 1:05 am

İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk tarafından Meclis Başkanlığı’na “Orman Varlıklarımızın Korunması, Ağaçlandırma Çalışmalarına Hız Verilmesi, Orman Yangınlarını Önleme ve Müdahale Çalışmaları” hakkında araştırma önergesi sunuldu. Önerge AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi.

Birgün’ün haberine göre, önergenin gerekçe kısmında, geçtiğimiz yıl 142 bin hektar alanın orman yangınlarından zarar gördüğü hatırlatıldı. Türkiye tarihinin en büyük yangınlarıyla mücadele edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yangınların analizinin yapılmadığı dile getirildi.

“İKTİDAR SEYİRCİ KALDI”

İyi Parti’nin önergesinde, “Geçtiğimiz yıl orman yangınları bir afete dönüşmüş, Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçaklarını hangara çeken iktidar, zamanında gerçekleştiremediği ihalelerle ormanlarımızın yanmasına seyirci kalmıştır” denildi.

Belirtilen nedenlerden dolayı, orman varlığının korunması, ağaçlandırma çalışmalarına hız verilmesi ve orman yangınlarını önleme ve müdahale noktasında alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla acilen bir araştırma komisyonu kurulması önerisi, AKP ve MHP’nin oyları ile TBMM Genel Kurulu’nda reddedildi.

AKP ve MHP’den ‘sosyal medya düzenlemesi’nde değişiklik sinyali