İşte Sanatçı Orhan Aydın’ın dövülmesiyle ilgili mesajlar! Sinan Ateş iddianamesinden çıktı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2024 Salı 11:59 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 Salı 1:36 pm

Özel Haber: Barış Önal

Sanatçı Orhan Aydın’ın 2021 yılında Kartal’da uğradığı saldırı da Ankara’da öldürülen Sinan Ateş davasının iddianamesine girdi. TELE1’e konuşan Aydın, “Kanla ve kinle tarih yazmaya çalışıyorlar” dedi.

Ankara’da uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Sinan Ateş davasının iddianamesinden ayrıntıları  eşi Ayşe Ateş sosyal medya hesabından paylaştı. Ateş’in paylaşımında sanıkların kendi aralarındaki mesajlaşmalardaki konuşmalar görüldü. İddianameden paylaşılan bir görselde Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanı Ömer Şanlı’nın tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımı, 30 Ekim 2020 tarihinde mesaj grubuna göndererek, “Bulalım bunu. Hangi ilde” dediği ifadelere yer verildi. Mesajlaşmanın yapıldığı tarihten 1 yıl sonra Aydın, Kartal’da saldırıya uğramıştı.

İddianameye giren mesajlaşmalarla ilgili TELE1’den Barış Önal’a konuşan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, yapılanların planlı, programlı saldırılar zinciri olduğunu belirterek, “Benden önce gazetecilere, sanatçı arkadaşlarıma Barış Atay’a Güvenç Dağüstün’e yapılan saldırının kaynağı da ne olduğu belli” dedi.

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın saldırıya uğradı

“DÜŞMANLIKTAN BESLENEN FAŞİST ÇETE”

Mahkeme ve polis tutanaklarında takip edildiğinin tespit edildiğini belirten Aydın, “Karşımızda kandan kinden kendisi gibi düşünmeyene düşmanlıktan beslenen bir faşist çete var. Kan ve kinle bir tarih yazmaya çalışıyorlar. Demek ki ben de o sürecin bir parçası haline getirilmişim. Beni de takibe almışlar. Zaten belliydi mahkemede de. İfadelerden ve polisin kaydettiği görüntülerden belliydi. Beni takibe almış ve saldırıyı öyle gerçekleştirmiş” ifadelerini kullandı.

“NE KADAR UTANÇ VERİCİ SUÇ VARSA HEPSİ VAR”

Kendisine saldıran Gökhan Bozkurt’un Gasp, taciz, tecavüzünde aralarında bulunduğu 44 ayrı suç kaydı olduğunu belirten aydın, “1 buçuk süre süren bir dava sonunda ceza aldı. Hakkında gasptan tut da tacize, tecavüze kadar 44 tane suç işlemiş Gökhan Bozkurt denen bir faşist bana saldıran. Bu çetenin bir parçası demek ki Gürcistan’a kaçtığını ama sonra tutuklandığını biliyoruz. 2 yıl 4 ay ceza aldı” diye konuştu.

“ADALET VE HUKUK DENİLİNCE DÜŞÜNMEK GEREKİYOR”

Aydın, adalet ve hukuk denilince tekrar tekrar düşünmek gerektiğini belirterek, “İçerde olduğunu biliyoruz. Ama bu ülkede neyin ne olduğu ortada. Adalet ve hukuk deyince durup düşünmek gerekiyor” dedi.

Sanatçı Orhan Aydın’ın 2021 yılında Kartal’da uğradığı saldırı da Ankara’da öldürülen Sinan Ateş davasının iddianamesine girdi. TELE1’e konuşan Aydın, “Kanla ve kinle tarih yazmaya çalışıyorlar” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ