Op. Dr. Erkin Önsal – Meme büyütme yöntemleri nelerdir?

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 2:21 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 2:23 pm

Meme büyütme operasyonlarında genel olarak hacim kazandırılması için iki yöntem uygulanır. İmplant yerleştirilmesi ve yağ enjeksiyonu yapılması kullanılan yöntemlerdendir. İmplantlar tuzlu su ya da jel içerirken yağ enjeksiyonunda hastanın kendi yağ dokusundan faydalanılır. Birkaç operasyonun aynı anda yapılması gibi avantajların yer aldığı operasyonda beklentilerin karşılanması önem taşır.

Meme Büyütme Estetiği

Memelere form ve hacim kazandırılması için uygulanan meme büyütme estetiği günümüzde sıklıkla uygulanan estetik işlemler arasındadır. Farklı nedenlere bağlı olarak form kayıpları yaşanması ya da meme boyutlarının istenen düzeye ulaşması için uygulanan estetik operasyonlardır. Hastanın durumuna göre farklı yöntemler kullanılarak yapılan estetik operasyon uzman hekimler tarafından yapıldığında oldukça güvenli ve başarılıdır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Memelerin boyutlarının birbirine uyum sağlamaması ya da ufak olmaları durumlarında meme büyütme operasyonları kadın ya da erkek fark etmeden 16 yaş üzeri herkese uygulanabilir. Plastik cerrahlar tarafından uygulanan operasyon doğru yöntemler kullanılması halinde son derece güvenlidir. Form kayıpları ya da hacim eksikliği olması durumlarında tercih edilen bir uygulama olan büyütme operasyonları için muayene olunması ve doğru şekilde beklentilerin aktarılması önemlidir.

Meme Büyütme Estetiği Fiyatları

Memelerin küçük olmasından memnun olmayan bireylere form kazandırmak ve istenen boyuta gelmesine yardımcı operasyonlara meme büyütme operasyonu uygulanır. Bu uygulama için kullanılan yöntemler, uzman hekimin uzmanlık alanı ve operasyon merkezi gibi etkenler fiyatları etkiler. Etkenlerin göz önünde bulundurulmasından dolayı operasyon öncesinde bilgi alınması adına mutlaka muayene olunması önem taşır. Bu sayede fiyatlar hakkında net bilgiler alınabilirken aynı zamanda tedavi süreci hakkında da hasta bilgilendirilmiş olur.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme operasyonları cerrahi bir uygulama olmasından dolayı öncesinde mamografi ve ultrason çekimleri mutlaka olmalıdır. Kan sulandırıcı ilaç ya da herhangi bir ilaç kullanımı söz konusu ise kesilmelidir. İyileşme döneminin hızlanması için sigara ve alkol gibi zararlılar mutlaka operasyon öncesinde bırakılmalıdır.

Uzman hekimlerin tavsiyelerine uyarak başarılı bir süreç geçirilebilir. Tüm tetkiklerin yapılması meme küçültme operasyonuna uygunluk açısından önemli olup beklentilerin karşılanması için ön hazırlık açısından da önemlidir. Hastanın uygunluğu tetkiklerle belirlenerek sürecin seyrini belirleyen önemli bir aşamadır.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Memelerin boyutlarının küçültülmesinde yapılan operasyon sonrasında belirlenen sürede sporcu sutyeni kullanılmalıdır. İşlemlerden sonra mutlaka bir gece gözetimde kalınması ve bir hafta kadar dinlenilmesi uzman hekimler tarafından önerilir. Meme küçültme işlemi sonrasında ilk bir iki gün banyo yapılmaması ve 1 ay sonra aktivitelere dönülmesi iyileşme süresi açısından önem taşır. Kurallara uyulması halinde başarılı bir tedavi süreci tamamlanır ve hasta istediği meme boyutlarına kavuşabilir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Memelerde meydana gelen sarkma ve form kayıplarının önlenmesi için önemli bir operasyon olan meme dikleştirme hastanın durumuna göre farklı tekniklerle uygulanır. Sarkma seviyesi orta derecede ise lolipop ileri seviyede ise T şeklinde kesi açılarak dokunun çıkarılması sağlanır. Memelerin dikleşmesine yardımcı olan operasyon plastik cerrahlar tarafından doğru teknikler kullanılarak yapılmalıdır.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Göğüslerin sarkması ve hacimlerinin bozulmasından rahatsız olan, 18 yaşını geçmiş ve fiziksel gelişimini tamamlamış olan her bireye meme dikleştirme operasyonu yapılabilir. Operasyon için uygun olan adaylar genellikle meme uçları aşağı dönük, meme dokusunda gevşeme olan, farklı nedenlere bağlı olarak özellikle hamilelik dönemlerinden sonra sarkma yaşayan kişilerdir.
Elastikiyete bağlı olarak sarkma ve hacim kayıpları gibi deformasyonlar yaşayan her bireye güvenli bir şekilde uygulanabilir. Böylece kişiler meme dikleştirme işlemiyle kendini daha özgüvenli hisseder.