Op. Dr. Arif Eroğlu – Meme Büyütme Estetiği

Yayın tarihi: 28 Haziran 2021 Pazartesi 1:02 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2021 Pazartesi 1:02 pm

Memeler hem işlevsel hem de görsel olarak kadın vücudunun önemli parçasıdır. Memenin küçük olması veya içinin boşalması kadını hem psikolojik hem de görüntü olarak rahatsız edebilir. Bu durumda meme büyütme ameliyatları bu kişilerin imdadına yetişir. Kadınlar için Meme büyütme ameliyatın önemi ve değeri oldukça fazladır.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme estetiği küçük göğüslere sahip olan kadınlar, asimetrik memelere sahip kadınlar, süt verme veya kilo verme nedeniyle memesi sarkmasa bile meme dokusu küçülen ve memesinin içi boşalan kadınlar tarafından sıklıkla talep gören bir estetik ameliyattır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme için kremler ve haplar denense de tatmin edici ve kalıcı bir etki oluşturamazlar. Memeye enjeksiyon olarak güvenli olarak enjekte edilebilecek hiçbir sentetik malzeme henüz üretilmemiştir. Ameliyat istemeyip memesini ameliyatsız ve hızlıca büyütmek için sentetik jeller enjekte ettiren birçok kadın görüyoruz. Maalesef bu tip materyaller hem kısa hem de uzun vadede çok büyük ve düzeltilmesi de tam mümkün olmayan sorunlar yaratabilmektedir. Günümüzde meme büyütme amaçlı güvenli kabul edilen 2 yöntem vardı: silikon meme protezi ve kişinin kendi yağının memeye transferi.

Hala en kalıcı, hızlı ve mantıklı metod Silikon Meme Protezidir. Silikon meme protezleri memeyi istenilen boyuta getirirken dolgun durmasını da sağlar. Bu protezlerde kullanılan silikon jellerin ve silikon dış zarfların yapısı her geçen gün geliştirilmekte ve vücuda daha uyumlu hale getirilmektedir. Son jenerasyon silikon protezler meme yapısına kıvam olarak çok daha fazla benzemektedir.

Meme büyütme ameliyatında silikon protez dışında kişinin vücudundan alınan yağ dokusu da kullanılabilir. Kök hücrelerle zenginleştirilen yağ dokusu memeye enjekte edilir. Tek seans yağ enjeksiyonu ile sadece memede hafif bir dolgunluk ve dirilik elde edilebilir. Memede hacim isteniyorsa yağ enjeksiyonu 2 veya 3 seans olarak yapılmalıdır.

Meme büyütme ameliyatı genel anestezi ile yapılır ve sonrasında bir gece hastanede takip edilir.

Ameliyat sonrası süreçte dinlenme ve ağır işlerden kaçınılması önerilir. 1 ay kadar memeyi saran özel sütyen kullanımı önerilir.

Meme büyütme ameliyatında eriyen dikişler kullanıldığında sonrasında dikiş alımına gerek olmayacaktır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme hem görsel olarak memenin vücut ile orantılı bir boyuta indirilmesi hem de büyük memelerden dolayı kadınların her gün sürekli yaşadığı boyun ve omuz ağrılarını ve meme altlarındaki pişik şlikayetini azaltmak için yapılır.

Yapılan meme küçültme ameliyatı ile memenin sarkıklığı giderilir, büyüklüğü azaltılır ve şekilsel bozukluğu düzeltilir. Ağırlık ve sarkmaya neden olan fazla meme dokusu ile birlikte deri vücuttan atılır ve meme güzel bir forma kavuşur.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşmeye olumlu etkisi olduğu için sütyeni kullanılır.

Meme küçültme sonrası kadınlar her anlamda kendilerini korumalıdır. Ağır yük kaldırılmamalıdır. En az 1 hafta istirahat etmelidir. Ameliyat sonrası bol su tüketilmesi metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar.

Meme Dikleştirme Neden olur?

Hamilelik, yaşlanma, yer çekimi gibi değiştiremeyeceğimiz etkenler yanında kısa süre içinde kilo alıp verme, sütyen kullanılmaması, aşırı sigara kullanımı gibi değiştirebileceğimiz etkenler memelerde sarkmaya neden olur. Nedeni ne olursa olsun meme dikleştirme ameliyatı ile dik ve dolgun memelere sahip olmak mümkündür.

Meme Dikleştirme kimlere yapılır?

Memelerinde sarkma olup ve sağlık problemi bulunmayan, doğum yapmış yada yapmamış 18 yaşın üstündeki tüm kadınlara uygulanabilir. Meme dikleştirme ameliyatı daha sosyal ve kendiyle barışık kadınların ortaya çıkmasını sağlar.

Meme Dikleştirme Nasıl yapılır?

Mastopeksi yani meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi ile yapılır. Sarkmış meme dokusu dikişlerle toparlanıp yukarı kaldırılır, fazla deri çıkartılır ve meme başı olması gereken yere taşınır.
Meme sarkması ile birlikte; büyük meme şikayeti de varsa meme küçültme, küçük meme şikayeti de var ise meme büyütme aynı anda yapılabilir.

Meme Dikleştirme Ameliyatı Fiyatları

Meme dikleştirme ameliyatlarında memenin sarkma düzeyine, silikon kullanılıp kullanılmamasına bağlı olarak fiyat değişir. Ameliyatı yapan doktorun tecrübesi, hastanenin kategorisi gibi faktörler de fiyatı etkiler. Her yıl belirlenen fiyatlar 2021 yılı için de belirlenmiş ve hastalara duyurulmaktadır.