OnePlus, Samsung’a pazarı dar edecek

Yayın tarihi: 3 Aralık 2022 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 2 Aralık 2022 Cuma 11:43 am

Çinli teknoloji şirketi OnePlus, her geçen gün pazar payını biraz daha arttırırken, son hamlesiyle birlikte asıl amacını net bir şekilde ortaya koymuş oldu.

OnePlus Samsung ile rekabete hazırlanıyor. Akıllı telefon dünyasının yükselen yıldızı OnePlus, pazar payını her geçen gün biraz daha arttıran bir isim. Aslına bakarsak, Çinli şirket piyasaya sürdüğü birbirinden güçlü modellerle bu gelişimini kesinlikle hak ediyor.

 

Üstelik son zamanlarda giriş ve orta seviyeye yönelik çıkarttığı modeller, neredeyse aynı gün teknoloji dünyasının gündemine oturmayı başarıyor. Başlı başına bu durum bile OnePlus’ın artık adını büyük şirketler arasına yazdırmaya başladığının bir kanıtı. Ancak OnePlus, sadece telefon satışlarıyla değil yazılım desteğiyle de sektörün en büyük olan Samsung ile yarış içerisine girmeye hazır.

 

OnePlus

Çinli şirketten yapılan son açıklamaya göre, 2023 yılından itibaren satışa sunulacak belli başlı akıllı telefon modellerinde, yeni sürüm güncellemesi en az 4 sene güvenlik güncellemeleri ise en az 5 sene olacak. Peki bu süreler size bir şey hatırlattı mı? Evet doğru bildiniz, geçtiğimiz aylarda Güney Koreli teknoloji devi Samsung’da artık amiral gemisi modelleri için 4 yıl yeni sürüm güncellemesi, 5 yıl da güvenlik güncellemesi yapmayı taahhüt etmişti.

Burada OnePlus’la ilgili bir noktaya dikkat çekelim. Şirket henüz söz konusu güncelleme sürelerinin hangi modelleri için geçerli olduğunu açıklamış değil. Ancak Samsung’un izinden gittiğini düşünecek olursak, OnePlus’ın da bu sözünü yalnızca amiral gemisi modelleri için uygulayacağını söyleyebiliriz.

Motorola Moto X40 Pro görselleri sızdırıldı