Önder’den Yanardağ’ın tutuklanma talebine tepki: Hep birlikte itiraz etmezsek bu keyfilik sürecek

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 3:25 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 3:31 pm

YSP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a tutuklama talep edilmesi hakkında, “Hep birlikte itiraz etmezsek bu keyfilik hep devam edecek” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında trollerin sosyal medyada dolaşıma soktuğu kurgu video ile başlatılan soruşturmada tutuklama talep edilmesine yönelik tepkiler artarak büyüyor.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TELE1 canlı yayınında yaptığı açıklamada Merdan Yanardağ hakkında tutuklama talep edilmesini “keyfilik” olarak değerlendirdi.

“SORUN GÖZALTINA ALINMASINDA”

Hep birlikte itiraz etme çağrısında bulunan Sırrı Süreyya Önder, “Ortada gazetecilik faaliyetinin dışında en ufak bir şey olmamasına rağmen bir niyet sorgulaması üzerinden geliştirilmeye çalışılan tamamen keyfiliğin egemen olduğu bir uygulama. Normalde bence sorun tutuklama talebiyle sulh cezaya sevk edilmesinde değil. Sorun bu belirlemesinden dolayı gözaltına alınmasıdır. Umuyoruz ki bu keyfilik orada son bulur. Kendisiyle görüştük. Biz hem dayanışma hem itirazımızı görünür kılma anlamında buradayız. Hep birlikte itiraz etmezsek bu keyfilik hep devam edecek” ifadelerini kullandı.

Kırmızı Kedi Yayınevi: Merdan Yanardağ serbest bırakılsın