Omuzlarında getirip depremzedelere bağışladılar

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 11:51 am - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 11:51 am

Kars’ın Tomarlı köyünde yaşayanlar, depremzedeler için koç, koyun, keçi bağışladı. Omuzladıkları hayvanları kamyonete kadar taşıyan pazarda satarak elde ettikleri 163 bin lira ile diğer yardımlardan oluşan 12 bin lirayı depremzedelere ulaştırmak için AFAD’a bağışladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin yıktığı kentlerde yaşayan vatandaşlara destek olmak için harekete geçen Kars’a yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki 500 nüfuslu Tomarlı köyünde kampanya başlatıldı. Küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu 130 haneli köyde, gönüllü vatandaşlar 1 hayvan bağışında bulundu. Vatandaşlar, bağışladıkları koç, koyun, keçiyi omuzlarında taşıyarak hayvan pazarına götürecek araçlara yükledi.

10 ili yıkan deprem felaketinde 11’inci gün! 36 bin 187 can kaybı

Köylülerin bağışladığı 71 adet küçükbaş hayvan, yapılan görüşmeler sonunda bir tüccara satıldı. Köylüler, satıştan elde ettikleri 163 bin lirayı depremzedelere ulaştırmak üzere AFAD’a bağışladı. Köylüler, ayrıca kendi aralarında topladıkları 12 bin lirayı da AFAD’a teslim etti.

Depremde 11’inci gün mucizeleri…

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa dileyen Tomarlı köyü sakinlerinden Yücer Güler, “Bütün dualarımız onlar için. Birlik beraberliğe çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde biz de elimizden geldiği kadar destek olmak istedik. Herkes imkanı ölçüsünde bir hayvan bağışladı. Satıştan elde ettiğimiz geliri de AFAD’a gönderdik. İnşallah deprem bölgesindeki kardeşlerimizin yaralarının sarılmasına bir nebze olsun katkımız olur” dedi.