Omicron varyantına karşı yeni aşı! Sonuçlar umut verici

Yayın tarihi: 12 Şubat 2022 Cumartesi 5:31 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2022 Cumartesi 5:31 pm

Tayvan’daki Academia Sinica Araştırma Enstitüsü, omicron varyantına karşı yeni bir aşı geliştirdiklerini ve testlerdeki ilk sonuçların iyi olduğunu duyurdu.

Academia Sinica’ya bağlı Biomedikal Araştırma Merkezi’nde görevli Doktor Tao Mi Hua yaptığı açıklamada, geliştirdikleri aşının geleneksel Covid-19 aşılarına kıyasla 37 kat daha fazla nötralize edici antikor üretme başarısı gösterdiğini söyledi. Hua, aynı zamanda ilk gelen bulguların gelecekteki mutasyonlar için de umut kaynağı olduğunun altını çizdi.

KANSER TEDAVİSİNDE DE YARDIMCI OLABİLİR

Geliştirilen aşının tam anlamıyla hazır olmasının önünde uzun ve zorlu bir çalışma olduğunu ifade eden Hua, Şubat ayının sonlarına doğru şu ana kadar elde ettikleri sonuçlar hakkında detaylı ve bağımsız bir değerlendirmenin enstitü tarafından yayınlanacağını aktardı.

Tayvanlı araştırmacılara göre şu anda üzerinde çalıştıkları aşının gelecek yıllarda Zika ve Kuş gribi gibi virüslerin dışında kanser, alerji ve gen tedavisinde de kendilerine yardımcı olabilecek gelişmelere kapı açabileceği belirtildi.

Omicron’u tespit eden doktora ‘hafif olarak tanımlama’ baskısı!