Ömer Günel: Bu bana kurulmuş bir kumpas

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 3:59 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 4:48 pm

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, saldırıya uğrayan yazar Ergün Poyraz‘ın kendisi hakkındaki suçlamalarına TELE1’de yanıt verdi, “Bu bana kurulmuş bir kumpas” dedi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesi’nde yaşayan yazar Ergün Poyraz, evinin önünde üç kişinin saldırısına uğramıştı. Yaralanan Poyraz, hastaneye kaldırıldı ve bir süre yoğun bakımda tedavi gördü. Poyraz bugün yoğun bakımdan çıktı.

Saldırı sonrası Odatv’ye konuşan Poyraz, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e yönelik suçlamalarda bulundu. Poyraz “Bana saldıranlar PKK’lıdır. Bu saldırıyı da azmettiren Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Gönel’dir. Hepsinden şikayetçi olacağım” açıklamasını yaptı.

Yazar Ergün Poyraz’a evinin önünde saldırı!

POYRAZ: BANA SALDIRAN PKK’LI, AZMETTİREN BELEDİYE BAŞKANIDIR

Kendisine düzenlenen saldırının arkasında yatan gerekçenin 750 bin tonluk mıcır ihalesi olduğunu iddia eden Poyraz, şöyle konuştu: “Bana saldıran Turan Bagı PKK’lıdır. PKK’ya finansör sağlıyorlar. Bunlara belediye tarafından 750 bin ton mıcır ihalesi verdiler ve mıcırı almak için 300 gün süre tanınmış. Bu süre sonunda bu kişilerin 750 bin ton mıcırı teslim etmesi gerekiyordu. Bu adam (Turan Bagı) dört sene öncesine kadar bir firmada gece bekçisiydi. Gece bekçisi bir adam hemen bir firma kuruyor ve 750 bin ton mıcır ihalesi alıyor. Bugüne kadar bir kilo mıcır yapmıyor.”

Belediyeye verdiği dilekçelerin Turan Bagı’nın ofisinden çıktığını belirten Poyraz, “Belediyeye bu şirket sahiplerinin PKK’lı olduğuna dair verdiğimiz dilekçeler bu kişilerin ofislerinde yapılan aramalarda çıktı. Benim verdiğimi dilekçelerden bu kişilerin haberi varmış. Buradan bu çıkar” diye konuştu.

Ergün Poyraz’ın eşi Perihan Poyraz: Saldırıda kullanılan araç bir şirkete ait

GÜNEL: BU BANA KURULMUŞ BİR KUMPAS

Poyraz’ın iddialarına Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Begümhan Aydoğan’ın ‘Gün Ortası’ programında yanıt verdi. Suçlamaları reddeden Günel, “Bu bana kurulmuş bir kumpas” dedi ve şunları kaydetti:

“Öncelik Ergün Poyraz’a ‘geçmiş olsun’ diyorum. Saldırının yaşandığı ilk andan itibaren konunun takipçisi oldum. Böyle bir şiddet olayının tarafı olmamız mümkün değil. Ben hukukçuyum, avukatım. Ergün Bey’in söyledikleri talihsiz bir açıklamadır. Olay yargıdadır, aydınlanacaktır. Ergün Bey bu olay aydınlandıktan sonra benden özür dileyecektir.  Yargı mensuplarına buradan çağrı yapıyorum, lütfen olayı hızlıca aydınlatalım.

Ergün Bey, bundan 15-20 gün önce bir bilgi edinme başvurusunda bulunmuş. Bizim belediyedeki arkadaşlarımız da cevap vermek üzere hazırlıklarını yapıyorlardı. İhaleyle ilgili iddialara buradan cevap veremem. Biz her şeyi hukuka uygun yapmaya çalışıyoruz. İhaleyi alan kişi ‘PKK’lı diyor’ bununla ilgili güvenlik soruşturmasını kim yapıyor Emniyet. Açık söylüyorum bu bana kurulmuş bir kumpas.”