Ömer Çelik AKP’li vekiller ile ters düştü

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 6:30 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 6:45 pm

Furkan Vakfı’nın Adana’da düzenlediği yürüyüşe polis tarafından sert müdahalede bulunuldu. Polis şiddetine AKP’li vekiller ve siyasi partilerden peş peşe tepki geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise AKP‘li vekillerin aksine, “Bu orantısız güç gösterileri sanki sistematik hale gelmiş, bir hükümet politikasıymış gibi bir iftira kampanyası yürütüyorlar.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ardından AKP Sözcüsü de Adana’da Furkan Vakfı’nın eylemlerinde polisin orantısız güç uyguladığını kabul etti. AKP MYK toplantısında konuşan Ömer Çelik konuya ilişkin şunları söyledi:

“Her zaman olduğu gibi prensibimiz açıktır. Biz mücadelelerini her zaman takdir ettiğimiz güvenlik görelileri içinde çeşitli olaylara müdahale ederken orantısız güç kullanılmasını asla kabul etmeyiz. Orantısız güç kullanılması sonucu ortaya çıkan görüntüler asla ve kata kabul edilemez ve bunlar meşru sayılamaz. Zaten bu bahsettiğimiz Adana’daki olay ortaya çıktığı andan itibaren İçişleri Bakanımız Adana Valiliğimiz açıklama yaparak soruşturmanın açıldığını söylemişlerdir. Bizim açımızdan temel prensip budur. Orantısız güç asla kabul edilemez. Orantısız güç, meşruiyet sınırının dışına çıkmış şiddet demektir. Hiçbir şekilde hiçbir Türkiye vatandaşına karşı orantısız gücün kullanılması söz konusu değil.”

Furkan Vakfı’na yapılan sert müdahaleye AKP’li vekillerden tepki: Vahşet

28 ŞUBAT ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, polis şiddetin ardından 28 Şubat göndermesi yaparak, “Bir dönemin hak arayanlarıydınız, bu dönemin haksızlık edenleri oldunuz. Bir dönemin mazlumlarıydınız, bu dönemin zalimleri oldunuz.” ifadelerini kullanmıştı. Çelik bu eleştiriye de yanıt verdi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı: “Burada bakıyorum muhalefet partilerinden bazı açıklamalara, ya da bazı grupların açıklamalarına. Bu orantısız güç gösterileri sanki sistematik hale gelmiş, bir hükümet politikasıymış gibi, sanki hükümetimiz ve bakanlığımız partimiz, sistematik olarak böyle bir politika uyguluyormuş gibisinden bir iftira kampanyası yürütüyorlar. Yok 28 Şubat yeniden canlanıyormuş, yok eski günler yeniden geliyormuş gibisinde. Bunların hepsi sadece ve sadece hezeyandır. Orantısız güç kullanımı yani şiddet asla kabul edilemez. Soruşturma sonucunda gereken yapılacaktır.”

Çelik konuşmasına şöyle devam etti: “Organize bir şekilde topyekun Adana Emniyeti’ne ilzam eden bir kampanya görüyorum. Bunu da reddediyoruz. Ben yakinen biliyorum ki 24 saat esasına göre çalışan bir emniyettir Adana Emniyeti. Aynı gün içerisinde birden çok terör örgütünün saldırısını engellediklerini biliyorum. Dolayısıyla böyle kendilerine erilen yetki çerçevesinde, anayasa ve kanunların verdiği yetki çerçevesinde meşru sınırlar içerisinde kendi ülkesine hizmet edenleri ilzam etmek de yakışıksızdır”

Furkan Vakfı üyelerine polisten çok sert müdahale

Furkan Vakfı’na yapılan sert müdahaleye AKP’li vekillerden tepki: Vahşet