Ölümünün 83. yılında, Atatürk’ün evi ziyaretçi akınına uğradı

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 4:12 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:06 pm

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Yunanistan’ın Selanik kentindeki ev, ulu önderin ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümünde ziyaretçi akınına uğradı.

Başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok noktasından insanlar Atatürk’ün evini görmek için Selanik’e geldi. Yaşanan ziyaretlerle ilgili Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Efe Ceylan, randevu usulüyle listemizi oluşturduk, bunun duyurusunu önceden yapmıştık. Türkiye’den gelen misafirlerimize Atatürk evini gezme imkanı vereceğiz, dedi. Yarın yapılacak anma töreni öncesinde tüm hazırlıkların tamamladığını söyleyen Efe Ceylan, koronavirüs tedbirleri altında düzenlenecek ve saat 09.05’te başlayacak törene sınırlı sayıda katılımcının katılacağını da belirtti.

“10 KASIM HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR”

Ceylan, yapılan hazırlıklarla ilgili şunları söyledi:
“10 Kasım Atatürk’ü anma törenimiz için hazırlıklarımızı bir süredir devam ettiriyoruz. Küresel pandemi koşulları gereği Yunan hükümetinin aldığı kararlar doğrultusunda törenimizi kısıtlı katılım ile icra etmek mecburiyetindeyiz. 2 metrekareye 1 kişi düşecek ve kişiler arasında 1,5 metre mesafe olacak. Ve aşılarını yaptırmış kişilerin katılabileceği bir tören icra etmek durumundayız. Buraya gelecek olan vatandaşlarımızı belirlememiz icap etti. Randevu usulüyle listemizi oluşturduk. Bunun duyurusunu önceden yapmıştık. Yarın buradaki kişilerle anma törenimiz yerel saatle saat 09.05’te başlayacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve kısa konuşmalı bir resmi program hazırladık. Bu programın akışına müteakip Atatürk Evi tekrar ziyaretçilere açılacak. Türkiye’den gelen misafirlerimize Atatürk evini gezme imkanı vereceğiz. Başkonsolosumuzun dışında kuracağımız ekranlar ile içerdeki töreni, dışarıdaki ziyaretçilerimize izletme imkanımız olacak.”

Atatürk’ün ilk defa gözlerinden yaş geldiğine tanık olunan olay…