“Ölümün gölgesinden herkese merhaba” diyerek Kiev’deki son durumu anlattı

Yayın tarihi: 25 Şubat 2022 Cuma 12:48 pm - Güncelleme: 25 Şubat 2022 Cuma 12:59 pm

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi devam ederken; gazeteci Gülsüm Khalilova, sabah saatlerinde Kiev’den bir paylaşım yaptı, son durumu anlattı.

 

Başkentin işgal altında olduğunu aktaran Khalilova, “21’inci asırda 1941’in karanlığını yaşıyoruz” dedi. Sözlerine “Savaşın içinden herkese merhaba… Belki bu sizinle son yayınımız olur” diyerek başlayan Khalilova, şunları söyledi:

“Başkent sürekli vuruluyor. Hükümet yetkilileri insanlara sığınağa gitmeleri için çağrılar yapıyor. Bildiğiniz 1941-45 Varşova gibi olmuş buralar. Evet, Moskova sayesinde…

“İLK HEDEF ARASINDA”

21’inci asırda 1941’in karanlığını yaşıyoruz ama biz buradayız ve çalışmaya devam ediyoruz. Bizim kanal Rus tarafından bilinen bir kanal ve ilk hedefleri arasında. Ama olsun korkarak yaşamaktansa şereflice ölmek daha güzeldir.

“KAFASINI KUMA GÖMMÜŞ DÜNYA SADECE KINAMAKLA MEŞGUL”

Bir yandan Ukrayna askerlerinin arabalarını ele geçiren Rusya, Kiev’e girmeye çalışıyor. Ukrayna askerleri ve halk, işgalcilere karşı direniyorlar. 21’inci asırda Avrupa’nın göbeğinde bir ülke resmen işgal ediliyor. Kafasını kuma gömmüş dünya ise sadece kınamakla meşgul.

Rusya ordusu Kiev’de! İşte dakika dakika tüm gelişmeler