Ölümden kıl payı kurtuldular! Binadan kopan beton turist ailenin üzerine düşüyordu

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:06 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 10:06 am

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde, binadan kopan taş parçaları yolda yürüyen ailenin hemen yanına düştü. Şans eseri olayda yaralanan olmadı. Konya‘da, geçtiğimiz günlerde yaşanan benzer bir olayda binadan kopan beton parçaları üzerlerine düşen aile hastanelik olmuştu. Ailenin küçük kızı beyin kanaması geçirirken, olayda çocuğunu korumaya çalışan babanın omurga ve kaburgaları kırılmıştı.

İstiklal Caddesi Balo Sokak’ta 11 Ağustos Cuma günü saat 23.00’da meydana gelen olayda 5 katlı metruk binadan kopan taş parçaları, o sırada sokakta yürüyen turist ailenin hemen yanına düştü. Yerden seken taş parçası bir esnafa isabet etti. Esnafın hafif şekilde yaralandığı olay bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

“AİLE ŞOKU ATLATAMADI”

Sokakta esnaf olan Cihat İnceay binanın uzun süredir kullanılmadığını belirterek, “Akşam saatleriydi, yabancı uyruklu bir aile geçiyordu o sırada. Onların tam ayak hizasına düştü. Bir parça fırladı, bizim arkadaşımızın kaburgasına geldi. Hafif bir zedelenme oldu. Burası eski bir bina. Buraya bir parça düştü, dağıldı. Aile 1 saat boyunca bir iş yerinin önünde oturdu, şoku atlatamadılar. Yaralanan kimse olmadı, sadece arkadaşımız yaralandı” dedi.

“ESKİ BİR BİNA OLDUĞU İÇİN TAŞLAR DÜŞEBİLİYOR”

Ali Baran Sinmiş adlı esnaf ise “İnsanların kalabalık olduğu, gece saatlerinde, hafif rüzgarlı havada binadan taş düştü. Bir ailenin önüne düştü. Taşlar fırladı, insanlar yaralandı. Aile şoku atlatamadı. Eski bir bina olduğu için taşlar, camlar düşebiliyor. Bir kişinin ölmesine de sebep olabilirdi. Bina kullanılmayan bir bina, önlem yok. Bina eskiden kulüp olarak kullanılıyordu, şimdi boş olarak duruyor” diye konuştu.

Tesadüfen yaşıyoruz! Kaldırımda yürürken hayatları karardı