Tesadüfen yaşıyoruz! Kaldırımda yürürken hayatları karardı

Yayın tarihi: 4 Ağustos 2023 Cuma 3:29 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2023 Cuma 5:01 pm

Konya‘da binadan kopan beton parçaları üzerlerine düşen aile hastanelik oldu. Ailenin küçük kızı beyin kanaması geçirirken, olayda çocuğunu korumaya çalışan babanın omurga ve kaburgaları kırıldı. Annenin de yaralandığı kazada baba ve küçük kızın tedavisi sürüyor.

Konya’nın Akşehir ilçesinde, kaldırımda yürürken 3 katlı bir binanın terasından üzerlerine beton parçalarının düşmesi sonucu yaralanan Mehmet ile kızı Almine Günay Candan’ın tedavileri devam ediyor. 2 Ağustos Çarşamba günü meydana gelen olay, çevredeki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

“BİNA ZATEN RİSKLİ, YIKILABİLECEK BİR BİNAYMIŞ”

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde takip edilen eşi Mehmet (37) ile 4 yaşındaki kızı Almine Günay Candan’dan gelecek iyi haberleri bekleyen Fatime Candan (34), kızlarına mobilya alışverişi yapmak için çarşıya çıktıklarını, mağazaya gittikleri sırada olayın gerçekleştiğini söyledi. Eşiyle kızının ağır yaralandığını aktaran Candan, “Bina zaten riskli, yıkılabilecek bir binaymış. O caddeden her gün yüzlerce kişi geçiyor. Daha önce de bu binadan beton parçaları düşmüş.” dedi.

“EŞİM VE ÇOCUĞUMU KAYBEDEBİLİRDİM”

Olayda sadece ailesinin değil daha fazla insanın da yaralanabileceğini vurgulayan Candan, “Böyle bir tehlikeyi kim göz ardı ettiyse, sorumluları kimse, kimin ihmali varsa en büyük cezayı almalarını istiyorum. Eşim ve çocuğumu kaybedebilirdim. Bunun daha büyük bir açıklaması yok.” diye konuştu.

“KAFATASINDA KIRIK VAR”

Olay sırasında kendisinin de elinden ve bileğinden yaralandığını aktaran Candan, şöyle devam etti:

“Eşim, kızımızı korumak için üzerine kapandı. Dolayısıyla bütün bedenine beton parçaları düştü. Kızımın da başına beton parçası isabet etti, beyin kanaması geçirdi. Kızım ölebilirdi, kafatasında kırık var. Sol eliyle sol ayağının felçli kalma ihtimali var. Eşimin de omurga ve kaburgalarında kırıklar mevcut. Doktorlar ameliyatların iyi geçtiğini söyledi ancak kızımın eski sağlığına kavuşup kavuşmayacağı belli değil. Şu anda da sadece süt içebiliyor.”

“BU SORUMSUZLUK CEZASIZ KALMAMALI”

Oğlu ve torununun başına gelenlerin şaşkınlığını yaşayan Lokman Candan da adli süreç başlatacaklarını dile getirdi. Olayın sorumlularının ceza almasını istediklerini anlatan Lokman Candan, “Bu binadan daha önce de beton parçaları yola düşmüş ancak şans eseri kimsenin üzerine düşmemiş. Benim çocuklarımın üzerine düşünce önlem almaya başlamışlar. İlla birilerinin başına bir şey mi gelmesi lazım. Bu sorumsuzluk cezasız kalmamalı.” ifadesini kullandı.

Öte yandan kaza akıllara AKP’li belediyenin sorumsuzluğu ve denetimsizliğini getirdi.

Konya’da kamyonetler çarpıştı! Dört kişi hayatını kaybetti