Olimpiu Morutan’ın yeni takımı belli oluyor

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2023 Pazar 6:44 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2023 Pazar 6:44 pm

Galatasaray’da bekleneni veremeyen Olimpiu Morutan’ın yeni takımı belli oluyor. Süper Lig ekibi Ankaragücü, Galatasaray’dan Olimpiu Morutan’ı kadrosuna katmaya çok yakın.

Başkent temsilcisi, oyuncuyu bonservisiyle transfer etmek üzere. Ankaragücü, Rumen oyuncuyla kısa süre içinde 3+1 yıllık sözleşme imzalayacak. Galatasaray ile her konuda anlaşan Süper Lig ekibi, oyuncuyu Ankara’ya davet etmişti. Başkent’te sözleşme görüşmelerini sürdüren taraflar transferi imza aşamasına getirdi.

SONRAKİ SATIŞTAN YÜZDE 20

Morutan’ın sözleşmesinde Galatasaray’ın sonraki satışı için %20 payı var. Ayrıca belirli opsiyonlara bağlı olarak Galatasaray için geri alma maddesi bulunuyor. Galatasaray’ın ayrılığı kısa süre içinde resmi olarak açıklaması bekleniyor.

OYUNCUNUN PERFORMANSI

Sarı kırmızılı takımda tutunamayan Morutan, geçtiğimiz sezonu Serie B ekibi Pisa’da kiralaık olarak geçirmişti. Pisa’da geçen sezon 36 maçta sahaya çıkan Morutan 6 gol attı ve 8 asist yaptı. Süper Lig’den de bazı takımlarla adı geçen Morutan’ın Galatasaray ile sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor.