Ölen otizmli çocuğun ailesinden 1 milyon liralık tazminat davası! SMA’lı ailelere bağışlanacak

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 11:04 am - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 10:33 pm

İstanbul’da özel bir bakımevinde gördüğü işkence sonucu hayatını kaybedeb 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres’in ailesi bakıcıların hala tutuklanmamasına tepki göstererek tazminat davası açtı. Aile 1 milyon liralık tazminatı SMA’lı hastalara bağışlayacağını açıkladı.

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde bulunan Ailem Bakım Merkezi’nde kalan 20 yaşındaki otizmli Mehmet Eres, geçen 24 Temmuz’da bakımevinde yaşamını yitirdi. Kurum tarafından “doğal ölüm” tutanağı tutulan Eres, ailesi tarafından aynı gün toprağa verildi. Ancak daha sonra, aileye gelen bir telefon, Eres’in ölümündeki şüpheyi artırdı.

“ESKİ PERSONEL ARAYIP VİCDAN AZABI ÇEKTİĞİNİ SÖYLEDİ”

Birgün’den Kayhan Ayhan’ın haberine göre; Kurumun eski bir personeli, ‘vicdan azabı çektiğini ve öldürülmeye dair duyumlar aldığını’ söyledi. Ailenin ısrarcı talebi sonrasında bakım merkezinin müdürü, Eres ailesini kuruma görüntüleri izletmek için davet etti.

İŞKENCE GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Ortaya çıkan görüntüleri izleyen ailenin iddiasına göre, Eres kriz geçirirken bakıcı A.Ş, boğazına iki eliyle müdahale etti. Söz konusu görüntülerin ardından savcılık soruşturma başlattı.

TAZMİNATI SMA’LI HASTALARA BAĞIŞLAYACAK

Soruşturma üzerine mezar 10 gün sonra otopsi için açıldı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Eres’in halası Emel Şen, dün İstanbul Adalet Sarayı giderek 1 milyon TL’lik tazminat davası açtı. Şen, bakımevinde iki yıl önce de bir ölüm yaşandığını öğrendiklerini, hem suç duyurusunda bulunduklarını hem de tazminat davası açtıklarını belirterek, alacakları tazminatı SMA’lı hastalara bağışlayacaklarını aktardı. Şen, “Çocuğun tek istediği koltukta oturmak. Yatağa yatırılırken bile ters bağlanmış. Kim sessiz kalır buna? Hiçbir tutuklama yok. Artık sesim duyulsun istiyorum. Konunun sonuna kadar gideceğim. Eziyet sonucu vefat olayı var” dedi.,

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Öte yandan ortaya çıkan kamera kayıtlarında, kurumdaki görevlilerin genci bağladığı ve üzerine çıktığı görülüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, idari soruşturma başlatıldığını belirterek “İhmalleri bulunanların en ağır cezayı alması için olayın takipçisi olacağız” açıklamasını yaptı.

 

Otizmli genci işkence ederek öldüren bakımevi görevlileri serbest!