Öğretmenin hakim eşi okulu basıp öğrencileri gözaltına aldırdı iddiasına açıklama

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 1:04 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 1:05 pm

Mardin’de Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen eşi olan bir hakimin okulu basıp öğrencileri gözaltına aldırdığı iddiasıyla ilgili idari soruşturma başlatıldı. Savcılık ise iddiayı yalanlandı.

Mardin’in merkez Artuklu ilçesindeki Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmen eşi olan bir hakimin polislerle birlikte okul basıp öğrencileri gözaltına aldırdığı öne sürüldü. Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü iddialara ilişkin idari soruşturma başlattı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut da konuya dair bir açıklama yaparak haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Akbulut, Mardin İdare Mahkemesi’nde görev yapan bir hakimin öğretmen eşinin, kendisine hakaret eden öğrenciler hakkında şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığını, yaşanan olay sonrasında şikayetçinin eşinin hakim sıfatıyla değil eşine destek olmak için okula gittiğini öne sürdü.

Soruşturmada görev alan polis memurlarının, öğretmen eşinin hakim olarak görev yaptığından dahi haberdar olmadığını ifade eden Akbulut, açıklamasında şunları kaydetti:

“Olayın yerel basına yansıması üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızın kimseye ayrıcalık ve imtiyaz tanınmayacağı, yalnızca yasal mevzuatın uygulanacağı yönündeki sözlü talimatına rağmen, kimlik tespitleri yapıldıktan sonra ailelerine teslim edilen çocuklarımızın, ısrarlı bir şekilde gözaltına alındıkları ve hakimin polislerle birlikte okula baskın yaptığı yönündeki tezvirat içeren haberler gerçek dışı, görev yapmakta olan bir hakim meslektaşımız nezdinde yargıyı itibarsızlaştırma gayretinden öteye geçmeyen, herkesin malumu olan çarpık bir zihniyetin ürünüdür. Şikayet hakkı herkesin anayasal hakkıdır ve Cumhuriyet başsavcılıkları şikayetleri soruşturmakla görevlidir.

Gerçek dışı haberleri yaymak suretiyle kamuoyunda panik ve endişe yaratarak kamu düzenini bozanlar hakkında TCK’nin 217/A maddesine muhalefet suçundan soruşturma yapılacaktır. Hakkında soruşturma yürütülen çocuklar gözaltına alınmadığı gibi, henüz soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından çocuklarımızın ifadelerine dahi başvurulmamıştır. Soruşturma normal seyrinde devam edecek ve mevcut deliller çerçevesinde gereğine tevessül edilecektir.” (AA)

Darp suçlamasıyla yargılanan zanlı kefalet talebini reddeden hakime saldırdı

 

Kaynak: AA