Öğretmen atamalarına deprem düzenlemesi!

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 9:42 am - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 9:42 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri 1 Eylül 2023’ten itibaren üç yıl süreyle ‘Üçüncü Hizmet Bölgesi’ kapsamına alındı.

Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. 17/4/2015 tarihli  Resmi Gazete’de yayımlanan ilgili yönetmeliğe geçici madde eklenerek, bazı il ve ilçelerin, hizmet bölgeleri geçici süreyle değiştirildi.

Karara göre, 6 Şubat depremlerinden etkilenen dört il ve iki ilçe 1 Eylül’den itibaren üç yıl süreyle “üçüncü hizmet bölgesi” sayılacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan ve değişikliğe gidilen yönetmeliğe göre, hizmet bölgeleri geçici süreyle değiştirilen yerler şöyle:

“GEÇİCİ MADDE 9 – 6/2/2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden ağır derecede etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri 1/9/2023 tarihinden itibaren üç yıl süreyle bu Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek-1 Hizmet Bölgeleri Çizelgesinin Üçüncü Hizmet Bölgesi bölümünde sayılır.”

Deprem yardımlarında 30 milyar lira kayıp!