Öğrencisini gösteri grubundan ayırıp köşede bekleten öğretmene ceza

Yayın tarihi: 22 Kasım 2023 Çarşamba 12:04 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2023 Çarşamba 12:10 pm

Afyonkarahisar’da bir ilkokulda, disleksi olduğu gerekçesiyle öğrencisini 29 Ekim gösterisinde gruptan çıkarılarak köşede bekletildiği öğretmene kınama ve yer değiştirme cezası verildi.

Afyonkarahisar’da bir ilkokulda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlanan gösteride 24 kişilik sınıfta M.E.D. isimli öğrenci Ş.Ş. isimli öğretmeni tarafından gruptan ayrılarak köşede bekletildi. Öğretmeninin disleksi olduğunu ve hareketleri yapamadığını öne sürerek köşeye attığı M.E.T, gösterisini sunan sınıf arkadaşlarını uzaktan izledi.

PROVADA DA DIŞLANMIŞ

Öğretmeni Ş.Ş.’nin sosyal medya hesabından paylaştığı sınıfta yapılan prova görüntülerinde de M.E.D.’nin sırada oturduğu ve arkadaşlarına dahil edilmediği görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla öğretmene tepki geldi.

KINAMA VE YER DEĞİŞTİRME CEZASI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili başlattığı inceleme tamamlandı. İnceleme sonucunda öğretmen Ş.Ş.’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek, kutlamalar için okula gelen öğrenci M.E.D.’yi gösteriye katmadığı ve kenarda beklettiğinin anlaşıldığı, bu nedenle öğretmenin 657 Devlet Memurları Kanunu’nun 125’inci maddesi gereğince ‘kınama’ ile cezalandırılması kanaatine varıldığı belirtildi. Olayın ulusal ve yerel basında geniş yer bulması, öğrencinin okulda devam edecek olması, aile ile tekrar karşı karşıya gelme durumunda oluşabilecek olumsuz durumları önlemek, öğretmenin güvenliğini, saygınlığını korumak adına da Ş.Ş.’nin görev yerinin il merkezinde branşına uygun başka bir okulla değiştirilmesinin uygun görüldüğü belirtildi.

Öğretmen öğrencisini gösteri grubundan ayırıp köşede bekletti! “Sizin çocuğunuz disleksi”

(DHA)

Kaynak: DHA