Öğretmen öğrencisini gösteri grubundan ayırıp köşede bekletti! “Sizin çocuğunuz disleksi”

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 12:49 pm - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 12:49 pm

Afyonkarahisar’da bir ilkokulda, 29 Ekim gösterisinde bir öğrencinin öğretmeni tarafında gruptan çıkarılarak köşede bekletildiği görüldü. Durumu fark edip öğretmene soran anne baba ise “Sizin çocuğunuz disleksi” yanıtını aldı.

Afyonkarahisar’da bir ilkokulda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için hazırlanan gösteride 23 kişilik sınıfta bir öğrenci Ş.Ş. isimli öğretmeni tarafından gruptan ayrılarak köşede bekletildi. Öğretmeninin disleksi olduğunu ve hareketleri yapamadığını öne sürerek köşeye attığı M.E.T, gösterisini sunan sınıf arkadaşlarını uzaktan izledi.

ÖĞRETMENİN ANNEYE YANITI: ÇOCUĞUNUZ DİSLEKSİ

Küçük çocuğun annesi A.T., durumu fark edince gösteri sırasında koşarak öğretmenin yanına gittiğini ve durumun neden böyle olduğunu sorduğunda ise ‘ilgisiz anne ve babanın çocuğu, sizin çocuğunuz disleksi’ diyerek ummadığı bir cevap aldığını söyledi. Anne A.T., konuyla ilgili okul yönetimi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de şikayetçi olacağını ifade etti.

 

PROVADA DA DIŞLAMIŞLAR

Öğretmen Ş.Ş.’nin gösteri için sınıfta yapılan provalarda da küçük çocuğu sıraya oturttuğu ve öğrencinin arkadaşlarına dahil olmasını engellediği ortaya çıktı. Kendi sosyal medya hesabından prova görüntülerini paylaşan Ş.Ş.’ye o anda diğer velilerden tebrik gelmesi de bir başka skandal oldu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Konuyla ilgili bilgisine başvurulan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçi ise olayın kendilerine intikal ettiğini, okul müdürü ile görüştüklerini ve olay ile ilgili inceleme başlattıklarını ifade etti.

İlkokul öğrencilerinden Cumhuriyet koreografisi! 100’üncü yılı böyle kutladılar