Öğrencilere yapılan ayıbın fotoğrafı

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 10:13 am - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 10:13 am

Depremzedelerin öğrenci yurtlarına yerleştirileceğinin duyurulması sonrası öğrenciler yurtlardan çıkarılmaya başlandı. TELE1 Spor yazar Hülya Coşkun da yurtlardaki ayıbı gösteren fotoğrafı kendi hesabından paylaştı.

AKP, depremzedelerin öğrenci yurtlarına yerleştirileceğini açıkladı. Eşyaları çöp torbasına konup kapı dışarı edilen öğrenciler için İzmir’de eylem düzenlendi. Bir grup üniversiteli, “Aslında o çöp torbasının içine koyulan, bizlerin eğitim hakkı oldu” açıklamasını yaptı.

Eşyaları çöp torbasına konulup kapı dışarı edilen öğrenciler isyanda!

AYIBIN FOTOĞRAFI

TELE1 Spor yazarı Hülya Coşkun da kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ” Bu fotoğrafı görünce bunca yıldır üniversitede hocalık yapan kıdemli bir akademisyen olarak çok ana çok üzüldüm Bu görüntüler yüreğimizde yeni depremlere neden oluyor. Öğrencilerimize, ülkemizin gençlerine geleceğine saygı duyulmalıydı. Bırakın bir başkasının eşyasına, aile üyelerinden birinin eşyasına bile izin almadan dokunulmadığı, elin sürülmediği kültürden bu hale geldik… Yurtta kalan öğrencilerimizin bir kısmı deprem bölgelerinden üstelik… Öğrencilerimizin eşyalarını toplayıp çöp torbalarına koyarak, kapı önüne bırakanlara yeni bir talimat verilmesini ümit ediyorum bu kitapları, eşyaları torbalara dolduranlar tekrar yerine yerleştirmeli!” ifadelerini kullandı.