Öğrenciler Erdoğan’ı canlı yayında protesto etti

Yayın tarihi: 26 Haziran 2020 Cuma 6:22 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2020 Cumartesi 10:41 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS’yi ertelemeyerek öğrencilerin bir ay daha sınav stresi yaşamalarını önlediklerini savundu. Öğrencilerin tepki olarak canlı yayının yorum bölümüne “OY MOY YOK SİZE” mesajları yağdırdı. Daha sonra video yorum özelliğine kapatıldı.

Öğrencilerden Muğla Şebnem Büyükavcı, “Sınav tarihimizin önce ileriye sonra geriye atılmamızın sebebi neydi? Bizler salgından dolayı YKS tarihinin ertelenmesini istedik. Bizler mi duruma endişe içinde bakıyoruz?” diye sordu.

Erdoğan sansür yasasının sinyalini verdi

Erdoğan soruya şu şekilde yanıt verdi:

“Sevgili öğrenciler, sevgili gençler bu tür sınavların tarihi aylar öncesinden ilan edilir. YKS’nin tarihi de aynı şekilde çok önceden kamuoyuna açıklanmıştır. Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şey gibi sınav takvimlerini maalesef etkiledi. ÖSYM tedbir amacıyla yeni bir sınav tarihi belirledi. Dünyanın ve ülkemizin önündeki belirsizlikler sebebiyle her alanda olduğu gibi sınav tarihlerinde de bu tarz tedbirli davranışlar kaçınılmazdır.

Yeni tarih belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Türkiye salgınla mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer aldı. 11 Mayıs tarihinden itibaren normalleşme takvimini açıklamaya başladık. Bu çerçevede sınav tarihleri konusunda hassas bir çalışma yürüttük. Milli Eğitim Bakanlığımız ve YÖK’te yapılan hazırlıklarda pedagoglar, öğrenciler, velilerle yoğun istişareler gerçekleştirildi.

Bunun üzerine sınav tarihi ilk açıklanan tarihe en yakın zaman olan 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece yıllardır zaten ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerimizin gereksiz yere yaklaşık 1 ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. Sınavdan sorumlu olunacak konuların azaltılması, sınav süresinin uzatılması gibi gençlerimize pek çok avantaj sağladık. Baraj puanlarını düşürerek daha çok gencimizin girebilmesini temin ettik.”

ÖĞRENCİLERİN MESAJLARININ ARINDAN YORUMLAR KAPATILDI

Öğrencilerin OY MOY YOK SİZE” mesajlarının ardından videoya yorum yapma özelliği kapatıldı.