Erdoğan sansür yasasının sinyalini verdi

Yayın tarihi: 26 Haziran 2020 Cuma 5:00 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2020 Cuma 6:22 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizi güvenilir bir internet mecrasına yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız” sözleriyle internette sansür düzenlemesinin yolda olduğunu duyurdu.

Video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda “Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık” diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, internete yönelik bir sansür düzenlemesinin sinyalini verdi.

Öğrenciler Erdoğan’ı canlı yayında protesto etti

‘GÜVENİLİR BİR MECRASI İÇİN YASAL DÜZENLEME’

Erdoğan, sosyal medyayla ilgili, “Milletimizi güvenilir bir internet mecrasına yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız. Tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak, devlet başkanı olarak görevimdir. Bu konuda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içindeyiz” dedi.

YKS NEDEN ERTELENMEDİ?

Erdoğan, yaklaşık 2,5 milyon öğrencinin bu hafta sonu gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS )tarihinin neden ertelenmediği sorusuna ise, “İlk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi” yanıtını verdi.

Koronavirüs gölgesinde yapılan LGS sınavından ‘Fiziki mesafe’ görüntüleri

Erdoğan, şunları kaydetti:

“YKS’nin tarihi çok önceden kamuoyuna açıklandı. Koronavirüs salgını ülkemizdeki her şeyi olduğu gibi sınav tarihini de etkiledi. Yeni tarih, belirsizliğe karşı bir tedbir olarak tespit edilmiştir. Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte 11 Mayıs tarihinden itibaren yoğun istişareler gerçekleştirdik. Sınav tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe göre hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere yaklaşık bir ay daha sınav stresi yaşamalarının önüne geçildi. Yalnızca bununla kalmadık, sınav süresinin uzatılmasından sınavı kapsayan konuların kısaltılmasına birçok kolaylık sağladık.”

Z tipi eylem: Bakan Ersoy’un puanını kırdılar

Öte yandan sınava girecek öğrenciler, turizm patronları için kendi canlarının tehlikeye atılmasına tepki göstermiş, son olarak Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’a ait Etstur’a düşük puan ve kötü yorum kampanyası başlatmıştı.

Ernesto Che Guevara’nın doğduğu ev satışa çıkarıldı

15 Temmuz davasında ceza yağdı!