Oğlu PKK ile insan kaçakçılığı yapan MHP İstanbul yöneticisi istifa etti

Yayın tarihi: 24 Haziran 2024 Pazartesi 4:22 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 4:28 pm

MHP İstanbul yöneticisi Güven Adıgüzel, oğlu Tunahan Adıgüzel‘in PKK terör örgütü üyeleriyle iş birliği yaparak göçmen kaçakçılığı suçundan tutuklanması üzerine partisinden istifa etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Güven Adıgüzel’in oğlu Tunahan Adıgüzel’in, PKK’lı teröristlerle iş birliği yaparak göçmen kaçakçılığı suçunu işlediği için yakalandığı ortaya çıkmıştı.

İSTİFA ETTİ

Gazeteci İsmail Saymaz’ın köşe yazısında ayrıntılarını anlattığı skandalın ardından Adıgüzel, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Adıgüzel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Partim MHP’nin zarar görmemesi adına üzülerek istifa ettiğimi kamuoyuna duyururum. Saygılarımla…” ifadelerini kullandı.

MHP’li isim, istifa açıklamasında ayrıca “Terör örgütü PKK’nın beni hedef alarak tehdit etmesi nezdimde, abesle iştigal bir durumdur! Asıl üzücü olan çocuklarımın üzerinden benim ve partim olan MHP’nin hedef alınması. Bu vesileyle üzgünüğümü beyan ediyorum. Saygı ve hürmetlerimle…” dedi.

NE OLMUŞTU?

Sözcü Yazarı İsmail Saymaz, yaşanan olayı şöyle aktarmıştı:

“Çanakkale’de, 28 Mayıs’ta bir uyuşturucu ihbarı üzerine jandarma ve sahil güvenlik ekipleri harekete geçti. Ayvacık’taki Kumbağlar Limanı’nda Yunanistan bayraklı ‘Nefeli’ adlı sürat teknesiyle göçmen kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen dördü Türk, ikisi Yunan, altı kişi gözaltına alındı. Teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi. Ayrıca yurt dışına kaçmaya çalışan, kasten öldürme, yaralama, PKK üyeliği ve uyuşturucu kullanma suçundan aranan 10 şüpheli yakalandı.

Şüphelilerden Tunahan Adıgüzel ve Atakan Görevin’in kaçakçılıkta kullandıkları iki araca el kondu. Adıgüzel’in üzerinden 2500 dolar, 2500 Euro ve 200 TL çıktı. Adıgüzel ve Görevin de dahil dört Türk ve iki Yunan göçmen kaçakçılığından, teknede yakalananlardan biri PKK üyeliğinden, diğeri uyuşturucu kullanmaktan tutuklandı. Bir İranlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Adıgüzel, ifadesinde, Sarıyer’de otel ve restoran işlettiğini ifade ediyor. Yunanistan’da yaşayan ‘Azat’ adlı kişinin kendisini yurt dışına ait hattan arayıp ‘Dört şahsı arabana alıp 200 metre ileriye götüreceksin’ dediğini söylüyor. Bunun karşılığında hesabına 60 bin TL gönderdiğini anlatıyor. Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını ve üç arkadaşını yanına aldığını belirtiyor. Adıgüzel, ‘Azat’ ile internette tanıştığını ve iki-üç kez müşteri alışverişinde bulunduğunu belirterek, ‘Azat, bazen müşteri başına daha fazla ücret ödüyordu. Azat’la Türkiye’de tanışmıyorduk. İnternet üzerinde tanıştık.”

“OĞLUMU KULLANDILAR”

MHP İstanbul Teşkilatı’nın bulunduğu binanın sahibi olan ve bir süre önce siyasetle ilişkisini kestiğini belirten baba Güven Adıgüzel, Saymaz’a şunları söyledi:

“Büyük oğlum Cihanay, Türkiye’de kara paradan ceza aldı ve Yunanistan’a kaçtı. Atina’da PKK’lılarla tanışıyor. Bunlar çocuğu kullanarak, küçük oğlum Tunahan’ın üzerinden insan ticareti yapıyorlar. İnsan ticareti yaparken, bunların haberi olmadan Yunanlı iki kaptan bir paket getiriyor. Bunlara para teklif ediyorlar. Benim çocuğun arkadaşı bu paketi alıyor, atıyor bir yere. Paketten uyuşturucu çıkıyor. Jandarma basınca bizimkiler yakalanıyor.”

Baskından sonra büyük oğlu Cihanay’ın aradığını ve PKK’lıların yakalanan uyuşturucudan ötürü 50 bin Euro istediğini söyleyen Adıgüzel, “Beni arayıp tehdit ettiler. Bir vesileyle çocuğumu PKK’lıların elinden kaçırdım. Örgüt büyük çocuğumu kullanarak ve kandırarak, bu işi yaptırıyor” dedi.

Oğlu PKK’lılarla göçmen kaçıran MHP yöneticisinden açıklama

Kaynak: HABER MERKEZİ