Ödüle layık görülen Arda Güler’e “Türk Messi” tanımı! En iyi 9 yıldız arasına girdi

Yayın tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe 11:00 am - Güncelleme: 23 Mart 2023 Perşembe 11:00 am

Uluslararası futbol haber kuruluşu GOAL, 2016’dan bu yana bir sonraki yıldız futbolcuyu belirlemek için her yıl düzenli olarak verdiği ödüle Fenerbahçe’nin genç oyuncusu Arda Güler‘i layık görüldü. Arda için, “Türk Messi lakaplı futbolcu, çok az kişide olan yeteneğe sahip” ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası futbol haber kuruluş GOAL tarafından 19 yaş ve altındaki en iyi genç oyunculara 2016 yılından beri düzenli olarak verilen NXGN ödülüne ilk defa bir Türk futbolcu layık görüldü. Fenerbahçe’nin genç yıldızı Arda Güler, futbolda bir sonraki yıldızı belirlemek için verilen ödüle layık görüldü. 18 yaşındaki genç yıldız, GOAL’ün 2016’dan beri listelediği ve ödüle layık gördüğü dokuz futbolcudan biri oldu.

ARDA GÜLER’E “TÜRK MESSİ” TANIMI

GOAL, NXGN ödülüne layık gördüğü Arda Güler için, “Türk Messi lakaplı futbolcu, çok az kişide olan top sürme ve kontrol yeteneğine sahip.” ifadelerini kullandı.

Çıktığı karşılaşmalarda önemli rol aldığı belirtilerek, “Arda, yeteneğinin hak ettiği kadar süre alamasa da maçlarda önemli rol oynadı. Ofansif orta saha oyuncusu; Arsenal, Barcelona ve Bayer Münih gibi takımlarında takibinde” olduğu söylendi.

Avrupa devleri Arda Güler’i izleyecek

9 YILDIZ LİSTEDE

GOAL tarafından bugüne kadar her yıl 1 kişiye verilen NXGN ödülü bu sene 9 kişiye paylaştırıldı. Listede yer alan diğer isimler ise şöyle: Alejandro Garnacho, Endrick, Gavi, Mohamed Ali-Cho, Youssoufa Moukouko, Romeo Lavia, Mathys Tel ve Zaire-Emery oldu.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 21 resmi maça çıkan Arda, bu karşılaşmaların 7’sinde ilk 11’de şans buldu. Arda, forma giydiği karşılaşmalarda 3 gol atıp 2 de asist yaptı.

Stefan Kuntz’dan Arda Güler ve Jürgen Kloop itirafı! “Türkiye’de sabır yok beni kovarlar”