ODTÜ’lü araştırma görevlisinden bedensel engelli bireye iğrenç mesaj

Yayın tarihi: 27 Kasım 2020 Cuma 12:02 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 12:02 pm

ODTÜ’de araştırma görevlisi olan A.R.A.’nın sosyal medyada bedensel engelli bir bireye ettiği hakaret infial yarattı. Celal Karadoğan sosyal medya hesabından oğlu ile bir fotoğraf paylaşırken, A.R.A. bu fotoğrafa, “Oğlun yürüyor mu?” şeklinde yorum yaptı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünde araştırma görevlisi olan A.R.A.’nın yürüme engelli olan bir bireye hakaret etmesi sosyal medyada infial yarattı. A.R.A., oğlu ile bir fotoğraf paylaşan Celal Karadoğan’ın paylaşımına “Oğlun yürüyor mu?” şeklinde bir yorum yaptı.

Araştırma görevlisinin bu yorumu birçok kullanıcı tarafından tepki çekerken Karadoğan konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

“BİR KADINA BÖYLE HAKARETLER ETTİRMEM”

Yaptığı paylaşımda ağır şekilde tepki gösterilen A.R.A.’yı da koruyan Karadoğan, “Olay çok başka bir yere gidiyor. Kimseyi linç ettirmedim bugüne kadar bunu paylaşırken de kızgınlıkla paylaştım. Bu ne küfür kıyamet! Tamam şakaysa da bana yapıldı aldım kabul ettim. Bir kadına böyle hakaretler edilmez/ettirmem” ifadelerini kullandı.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ PAYLAŞIMINI SİLDİ

Öte yandan A.R.A. yaptığı paylaşımını silerken sosyal medya hesabını da korumalı hale getirildi. Ayrıca A.R.A.’nın “Engelli kadınların sosyal etkileşimlerini artırma” projesine görevli olarak katıldığı da ortaya çıktı.