Odaya giren iki kişiye dikkat! Seccadeler daha önce yoktu iddiası

Yayın tarihi: 4 Nisan 2023 Salı 12:41 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2023 Salı 12:46 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı bir iftar programında, fotoğraf çekimi yapıldığı sırada fark etmeden bastığı seccade yüzünden trollerin hedefi haline gelmişti. Fotoğrafta Kılıçdaroğlu’nun yanında olan CHP Milletvekili Aday adayı Ali Acar, seccadelerin ilk fotoğrafta olmadığını söyleyerek kamera kayıtlarının yayınlanmasını istedi.

İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftara katılan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir fotoğrafta seccadelere basarken görülmüştü. Cuma gecesi yandaşlar ve troller tarafından sosyal medyada paylaşılan bu kare nedeniyle Kılıçdaroğlu hedef alınmıştı. Kılıçdaroğlu olaydan sonra yaptığı açıklamalarda seccadeyi görmediğini belirterek özür dilemişti.

Kılıçdaroğlu’yla aynı fotoğrafta yer alan CHP Milletvekili Aday adaylarından Ali Acar, Diken’den Bilal Çelik’e konuştu. CHP Milletvekili Aday adayı Ali Acar, seccadelerin ilk fotoğrafta olmadığını söyleyerek kamera kayıtlarının yayınlanmasını istedi.

“İKİ KİŞİ GİRİP ÇIKIYORDU”

Acar, Kılıçdaroğlu ve eski adalet bakanı İsmail Müftüoğlu içerideyken sadece İstanbul Platformu’nun üyelerinden Hüseyin Kaya’nın ve yanındaki tanımadığı bir kişinin odaya girip çıktığını söyledi.

Ali Acar’ın anlattıklarına göre, durumdan şüphelenen kapıdaki korumalar, iki kişinin ’neden sık sık girip çıktığını’ sorunca Kaya, organizasyonu yürütenlerden biri olduğunu söyledi. Acar, ortamda güvenlik kameralarının olduğunu ve bunların kesinlikle incelenmesi gerektiğini söyledi.

CHP’den trollere seccade yanıtı!

KAYA CEVAP VERMEDİ

Hüseyin Kaya’ysa, Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları ve ortamdaki güvenlik kamerasına dair soruları “müsait olmadığını” belirterek cevaplamadı.

Acar şunları söyledi:

“Ben (Adıyaman) Kahta belediye başkanının davetiyle gittim oraya. Orada misafirlerle ilgilenen Hüseyin Kaya diye biri var. İstanbul Platformu’nun üyelerinden. “Ali abi, ben seni tanıyorum. İlk başta seni görüştüreceğim (Kılıçdaroğlu’yla)” dedi. Genel başkanla, İsmail Müftüoğlu bizden önce girdiler odaya. Geceyi organize eden ekipten iki kişi de vardı. Korumalara bize, “Bunlar neden ikide bir girip çıkıyor” diye sordu. Hüseyin Kaya, “Siz beni tanımıyor musunuz, ben bu gecenin organizasyonunu yapıyorum” dedi. İçeri girenler arasında o da vardı. Genel başkanla Müftüoğlu içerdeyken sadece bu iki kişi girip çıktı. Ondan önce girip çıkan var mı bilmiyorum. Kamera kaydı var odanın. Benim merak ettiğim, orada gerçekten iki kişinin namaz kılıp kılmadığıdır. Zaten genel başkan içerdeyken 11 kişi var odada toplamda. Biri görse (seccadeyi kimin serdiğini) müdahale etmez mi? Ortam, otantik kilim satılan bir yere benziyor. O parçalar da sanki sunulmuş, satılacak antika eşyalar gibi.”

Diyanet görevlisi: Seccade kutsal değildir!

“KAMERA KAYITLARI YAYINLANSIN”

“Ayakkabıyla girilen bir yerde namaz kılınmaz ki zaten. Herkesin daha önce bastığı yerde şayet ev sahibi bilirse o seccadeleri ortaya sermezdi. Kamera kayıtlarına bakılmalı, eğer görüşmeden önce namaz kılınmışsa burada bir operasyon yok. Ama eğer namaz kılınmadan bu seccade serilmişse ve namaz kılınmamışsa bu bir komplodur.”