O eski günler

Yayın tarihi: 18 Ekim 2022 Salı 10:49 am - Güncelleme: 18 Ekim 2022 Salı 10:49 am

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Eskiden komünist-solcular, biz muhafazakarları “Gerici, takunyalı” diye tenkid ederlerdi. Yine eski muhafazakârlar, komünist solcuları moskofa diye tenkit ederlerdi.
Bugün zaman değişti. Ne eski komünist-solcular kaldı, ne de muhafazakârlar.

Bugün komünist-solcuları, artık tam bağımsızlığı savunmuyorlar. Yeni komünist solcular eşcinsellikle barıştılar. Biz yeni muhafazakârlar 6. Filo’ya selam durmuyorlar. Ve tam bağımsızlığı savunuyorlar. Nazım Hikmet’in dediği gibi, “Türkiye’deki en büyük mesele yurt meselesidir. Kim Türkiye’yi Amerikalılara satmış ve satmaya devam etmektedir. İşte bunlar vatan hainidir.”
İşte biz muhafazakârlar bu yolda kazanacağız. Zafer bizimdir.

İnisiyatif Kimde

Merdan Yanardağ, Türkiye’de inisyatifin solda olduğunu iddia ediyor. Bu iddia külliyen yanlıştır. Kültürel inisyatif biz muhafazakarlardadır. İşte ispatı. Bizler yıllarca Türkiye’de despotik bir laik olduğunu savunduk. Bugün kimi solcu-komünistler de bu çizgiye geldi. Ve Türkiye’deki laikliğin despotik olduğunu söyledi.

CHP Değişir mi?

Kemalizm özü itibariyle baskıcı, despot bir ideolojidir. CHP, Kemalizmin siyasi ve kültürel sahada aparatıdır. Dolayısıyla CHP, özgürlük, insan hakları ve kadim değer ve dini inanç ve pratiklere kapalıdır. CHP kısır bir ideoloji ile ancak hırıltılı sesler çıkaran bir tık nefes gibidir. Hepimizin bildiği gibi Kemalizmin sosyal etiği de yoktu. Kemalizm tıpkı Katolik kilisesine benzer. Burda mühim olan şudur. Çok açıktır ki Kemalizm emperyalizm karşıtı olmayıp, emperyalizmle uyuşan bir ideolojisi olup mevzu bundan ibarettir. Ve Kemalizmin pratiğinde ulusallık da yoktur. Ve bu açıdan gençleri tenvir etmek şarttır.

Velhasıl Kemal, Kemalizm ve onun aparatı olan CHP değişmez.

Ne Biçim Tören Bu?

Altın Portakal Film Festivali, törenden çok kinlenmiş, ceberrut bir zihniyetin temsili idi. Festivalde konuşanlara göre Türkiye’de baskı varmış ve Türkiye karanlıktaymış. Durmadan Atatürk’ten bahsedildi ve hepimizin bildiği teraneleri. Atatürk, göklere çıkarıldı.
Festival bir sanat ve film hareketinden çok siyasi bir arenaya dönüştürüldü. Festival yapıyoruz diye hükümeti yerden yere çaldılar.

Mister Kemal Amerika’da

CHP’nin lideri Mister Kemal, bilim ve teknoloji için Amerika’ya gitmiş. Ünlü bilim adamlarından bilim ve teknoloji dersi alıp bilim insanı Mister Kemal olacakmış.
Bilim insanı CHP’nin lideri Mister Kemal, bu arada İMF’nın akıl hocası Daron Acemoğlu ile görüşecekmiş. Acemoğlu, 1985 yılında Özal’ın görevden aldığı İsmail Oral’ın damadı. Ayrıca İMF’nin CHP’deki elemanı Mister Öztrak’ta, Mister Kılıçtaroğlu ile Amerika’da. Mister Öztrak Mister Derviş’in hazine yardımcı müsteşarıydı.
Bu manzara karşısında Türkiye’nin, Mister Kemal cumhurbaşkanı olursa, akıbeti IMF’ye teslim edilecek. Böylece Türkiye’nin bağımsız şahsiyetli, itibarlı iç ve dış politikası son bulacak. Misterler bunun için Amerika’ya icazet almaya gittiler.