O dizi neden iptal edildi?

Yayın tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 28 Kasım 2023 Salı 10:31 pm

Netflix son dönemlerde ciddi anlamda yeni içerik ile platformuna renk getirmeye çalışıyor. Peki sevilen içeriklerden biri olan The OA neden iptal edildi ?

Netflix yayın akışı devleri arasında kendine sağlam bir yer edindi ancak şirket yine de yeni içeriklerini sunmaya devam ediyor. The OA isimli yapım da bu sevilen yeni içerikler arasında yer alıyordu ancak iptal edildi. OA ortak yaratıcısı Zal Batmanglij, kendisi ve Brit Marling’in Netflix’in iptal edilen diziyi bir filmle bitirme teklifini neden reddettiğini açıkladı. Dizi 2016’da gösterime girdi ve gizemli bir şekilde ortadan kaybolan, ancak birkaç yıl sonra görme yeteneğiyle yeniden ortaya çıkan kör genç kadın Prairie Johnson’ı (Marling) konu alıyor.

The OA’nın kadrosunda Marling’in yanı sıra Emory Cohen, Phyllis Smith, Brendan Meyer, Patrick Gibson, Brandon Perea, Jason Isaacs ve daha fazlası yer aldı. Olumlu eleştiriler almasına ve beş bölümlük bir hikaye olarak tasarlanmasına rağmen platform, The OA’yı iki sezonun ardından iptal etti ve bu süreçte hayran kitlesini hayal kırıklığına uğrattı.

 

The OA

 

İlginizi çekebilir: 1899 izleyicilerine Netflix’ten kötü haber

The Hollywood Reporter’a yakın zamanda verdiği bir röportajda Batmanglij, Netflix’in The OA’yı bir filmle bitirmeyi teklif ettiğini ancak “hayır” dediklerini açıkladı. Batmanglij’in The OA’nın iptaliyle ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri kullandı:

“AE’nin sonu benim için beklenmedikti ama bunu bir filmle tamamlamamızı istediler ve biz de hayır dedik. Bu yüzden kendimi yanlış yapmış hissetmedim; Daha çok şaşırdığımı hissettim. Neden üçüncü sezonu istemediklerini anlayamadım. Bu da hayır dememize sebep oldu.”

Squid Game: The Challenge yarışmacısı deneyimlerini paylaştı

Kaynak: TELE1