NYT: Erdoğan tahıl anlaşmasında hayırsever bir devlet adamı rolü oynadı

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2022 Pazar 10:56 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2022 Pazar 10:56 am

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times, İstanbul’daki tahıl anlaşmasını yazdı, “Erdoğan hayırsever bir devlet adamı rolü oynadı” dedi.

New York Times gazetesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukrayna’nın tahıl
ihracaatının önündeki engeli kaldırmak için yapılan anlaşmada hayırsever bir devlet adamı rolü oynadığını yazdı.

Gazete “Erdoğan Ukrayna Anlaşması Yardımından Sonra Başkan Biden’ın Başını Ağrıtmaya devam ediyor” başlıklı haberinde yönetimin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını belirtiyor, “ancak özel olarak Erdoğan’ın Biden yönetimi için önemli bir tahriş kaynağı olmaya devam ettiğini” yazıyor.

New York Times ‘otokrat’ olarak tanımladığı Erdoğan’ın “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini veto etmek ve Suriye’ye operasyon yapmakla tehdit ettiğini” belirtiyor.

Gazete “Erdoğan’ın eylemleri ve Biden’in bunları dizginleme konusundaki sınırlı yeteneği, Türk liderin Batılı müttefiklerinin gündemiyle sık sık çelişen bir askeri müttefik olarak konumunun ortaya koyuyor. Bu ABD yetkililerine göre genellikle çıldırtıcı bir rol” diyor.

New York Times Gazetesi, üst düzey bir ABD’li yetkilinin “Erdoğan’ın sorunlu davranışlarının çoğunun, kötü giden ekonomi ve Türkiye’deki siyasi zayıflığından kaynaklandığını” söylediğini aktarıyor.
Yetkili, Erdoğan’ın dikkatleri yanlış yönetilen ekonomisinden başka yerlere çekerek, milliyetçilik ve demagoji gösterilerine yöneldiğini kaydediyor.

Tahıl koridoru için imzalar atıldı