Nurtaç Canan 23 yıllık şiddeti anlattı: Çaydanlık ile yaktı, başka kadınları taciz etti

Yayın tarihi: 20 Haziran 2020 Cumartesi 3:39 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 3:42 pm

Ayrılmak istediği erkek tarafından silahla vurulan ve kendi kanıyla failin adını yazan Nurtaç Canan başından geçenleri anlattı. Zanlı Ragıp Canan’ın silahlı saldırıdan birkaç gün önce de Nurtaç Canan’ı çaydanlık ile yaktığı öğrenildi. Nurtaç Canan, 23 yıldır şiddete maruz kaldığını, defalarca boşanma davası açmasına rağmen Ragıp Canan’ın kendisini rahatsız etmeye devam ettiğini söyledi.

İstanbul’da yaşayan 49 yaşında Nurtaç Canan, defalarca ayrılmak istediği Ragıp Canan tarafından “çalışmak istemediği” bahanesiyle silahlı saldırısına uğradı. Kendi kanıyla “Beni Ragıp öldürdü, kurtuldum” yazan Nurtaç Canan 23 yıldır maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik şiddeti Euronews’e anlattı.

Kendisini vuran kocasının adını kanıyla yazmıştı: Saldırgan yakalandı

“Biz beraber kafe işletiyorduk. Hastalık var, dükkanı açmayalım deyince çıldırdı. Çocuğumuz o anda evde değildi. Ona haber vermiş, ‘anneni dövdüm, git bak demiş’. Çocuk eve gelip beni o halde görünce büyük şok geçirdi” diyor Canan. “Tedavi kapsamındaki ateller çıkınca yürüyüp yürüyemeyeceğimin henüz bir garantisi yok. Doktor birkaç gün sonra dopler çekecek” diyen Nurtaç Canan’ın ise tek beklentisi, kendisini öldürmeye teşebbüs eden kocasının kısa süre içerisinde hapisten çıkmaması.

Ragıp Canan’ın ilk şiddeti olmadığını anlatıyor Nurtaç Canan. Daha önce de kıskançlık sebebiyle birçok fiziksel şiddette bulunan Ragıp Canan, ruhsatsız silah bulunduruyor.

“Kafede yanımızda çalışan kızlara, müşterilerimize, benim arkadaşlarıma bile tacize bulunurdu. Ama her şeyden kıskançlık çıkarırdı. Daha önce de beni silahla vuracağına dair tehditte bulunmuştu, ama buna cesaret edeceğine inanamadım. Ayrılmak da çok riskliydi, zira evim de işim de belliydi, sokak ortasında da beni vurabilirdi,” diyor Nurtaç Canan.

Canan, Ragıp Canan’ın silahlı saldırıdan birkaç gün önce de kendisini çaydanlık ile yaktığını ancak cesaret edip darp raporu alamadığını söylüyor. Saldırı sonrası banka kartları ve telefonunu da Ragıp Canan’ın aldığını söyleyen Nurtaç Canan, “Kaçmak istedim kurtulmak istedim Bana plan kurmuş, silahla beni Zeytinburnu’ndaki dairemizde vurdu” diyor.

Nurtaç Canan, silahlı saldırı sonrası çocuğunun kendisini gördüğü anki psikolojisini, dehşetini de asla unutamayacağını belirtiyor.

Boşanmak istediği eşinin silahlı saldırısına uğrayan Nurtaç Canan, kanıyla katilin ismini yazdı