Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminin vizyon tarihi belli oldu

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2023 Cuma 2:33 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2023 Cuma 2:33 pm

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan ‘Kuru Otlar Üstüne‘ isimli filminin vizyon tarihi belli oldu. Film Türkiye’de 29 Eylül’de vizyona girecek.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın, başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici’nin yer aldığı son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’nin vizyon tarihi açıklandı.

76’ncı Cannes Film Festivali’nde yarışan ve Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandıran film, Türkiye’de önce 30’uncu Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde gösterilecek. Ardından 29 Eylül’de Bir Film dağıtımıyla sinemalarda olacak.

Musab Ekici’nin Kenan rolüyle dahil olduğu oyuncu kadrosunda ayrıca Erdem Şenocak, Münir Can Cindoruk, Ferhat Akgün, Yüksel Aksu, Cengiz Bozkurt, Ece Bağcı, Elit Andaç Çam, Onur Berk Arslanoğlu gibi isimler de bulunuyor.

Senaryosu Nuri Bilge Ceylan, Ebru Ceylan ve Akın Aksu tarafından kaleme alınan film, İstanbul’a atanmayı umarken Anadolu’nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetinin dördüncü yılını bitiren genç öğretmen Samet’in hikâyesini anlatıyor.

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’den ilk fragman