Nureddin Nebati’den enflasyon açıklaması: Sıkıntımız var

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 3:53 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 4:09 pm

Şanlıurfa’da konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var, aşıyoruz, aşacağız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP Şanlıurfa İl Danışma Meclisi’nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Nebati, “Bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21’inci yüzyıla damgasını vuruyor” dedi, enflasyonla ilgili sıkıntının aşılacağını söyledi.

Nebati  “Yatırımcılar Türkiye’ye gelsin diye koşacağız, Londra’ya da, Paris’e de, Körfez’e de, Japonya’ya da, Afrika’ya da gideceğiz, onları buraya getireceğiz” dedi. Nebati enflasyona dair ise “enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var, aşıyoruz, aşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyona değinen Nebati “2 yıl önce alınan kararları bir bir uygulamaya soktuysak yine öyle yapacağız. Enflasyon ile ilgili bir sıkıntımız var, aşıyoruz, aşacağız. Türk Lirası’na güveni artırıyoruz. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeye izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Ekonomiyi kur-faiz sarmalından çıkardıklarını belirten Nebati “Şu anda Türkiye aldığı önlemler, ortaya koyduğu dirayetiyle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış, dünyanın en güçlü ülkelerinden, sözü dinlenen ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline geldi” diye konuştu.

Nebati: Bizi bürokrasi savaşının akıncısı olarak görün