Nebati: Bizi bürokrasi savaşının akıncısı olarak görün

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 3:20 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 8:37 am

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’da açıklamalarda bulundu. Vatandaşlar yoksulluktan ve hayat pahalılığından dert yanarken Bakan Nebati, “Türkiye ekonomi modeli bir gerçekliktir ve dünya bu modeli şu anda izlemeye almış durumdadır” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir’de düzenlenen AKP mitinginde açıklamalarda bulundu.

Nebati’nin geçtiğimiz gün Fransa’da yabancı yatırımcılarla yaptığı toplantıda, “Bir problem mi yaşadınız? Rahat olun. Bize hemen ulaşırsınız. Bürokrasiyi alaşağı ederiz, arkamızda Cumhurbaşkanımız var rahat olun. Mevzuatı da değiştiririz” ifadeleri tartışmalara sebep olmuştu. Nebati, o sözlerini yineleyerek karşı çıkanlara kürsüden cevap verdi. Nebati, “Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biliriz. Bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak yatırımcıların önünü kesemez. Engel koyamaz” dedi.

‘ENFLASYON’ AÇIKLAMASI

Dünyada emtia ve petrol fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

Zorluklar yaşıyoruz. Şu anda dünyada emtia fiyatları, petrol fiyatları yükseliyor. Geçen 2 yıl boyunca yansıtmamaya gayret ettik ve Türkiye dünyada kendisini pozitif olarak ayrıştıran en önemli ülkelerin başında geldi. Dünya küçülürken büyüdü, 2021’de yüzde 11’lik çift haneli büyüme sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Çözeceğiz. 20 yılda hangi problemi çözmedik? Daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Allah’ın izni, sizlerin dualarıyla bunların üstesinden geleceğiz. Çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz ve enflasyonla nasıl mücadele edileceğiniz en iyi bilenlerdeniz, bu günler geçecek. Unutmayın her zorluktan sonra bir kolaylık vardır.”

“DÜNYA TÜRKİYE EKONOMİ MODELİNİ İZLEMEYE ALMIŞ DURUMDA”

Nebati ekonomiyi eleştirenlere seslenerek “2 yıl önce salgın başladığında ‘bu ülke öldü, bitti’ diyenler, 2 yıl içindeki büyümeyi gelişmeyi görenler kafalarını duvarlara vurdular. Ama merak etmeyin bugün karamsarlık yayanlar, bugün insanların moralini bozmaya çalışanlar biz Londra’ya gidip alnımızın akıyla Türkiye’ye yatırım çekmeye çalışırken, Türkiye’yi şikayet edenlere sesleniyorum; biz güçlü bir ülkenin temsilcileriyiz ve bu ülke Allah’ın izniyle kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Biz güçlü ülkenin medeniyetine sahip olan geçmişten gücünü bilen bir ülkenin temsilciyiz, zorluklar önünde baş eğmeyiz. 2 yıl boyunca anasıl yanıldılarsa bundan sonra da yanılacaklar” dedi.

Siyasette “Bürokrasiyi alaşağı ederiz arkamızda Cumhurbaşkanı var” krizi