Numan Kurtulmuş’tan DEM Parti’ye ‘anayasa’ ziyareti: Yol temizliğine ihtiyaç var

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2024 Perşembe 1:04 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2024 Perşembe 1:50 pm

Haber: CEREN URAL

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa görüşmeleri kapsamında DEM Parti’yi ziyaret etti. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları “Bir yol temizliğine ihtiyacımız var” diyerek, Kurtulmuş’a ziyaret için teşekkür etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret etti.  Saat 12.00’de Meclis’te başlayan görüşmede DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na hapis istemi

KURTULMUŞ: GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞTIK

Görüşme sonrası ilk olarak söz alan Kurtulmuş, “Bu sürece ilişkin görüşlerimizi, daha doğrusu çerçeveyi kendileriyle paylaştık. Bu süreci açık, şeffaf, demokratik bir şekilde sürdürme talebimizi kendilerine ilettik. Değerli Eş Genel Başkanlar ve Grup Başkanları arkadaşlarla müzakere ettikten sonra bu yola ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaktır. Bizim temennimiz çok büyük bir çoğunlukla siyasi partilerin üzerinde uzlaşabileceği anayasa çalışmasının ortaya konulması ve bunun da Meclis’te kabul edilmesidir” dedi.

HATİMOĞULLARI: YOL TEMİZLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

Kurtulmuş’un ardından söz alan Hatimoğulları “Bu dönemde elbette bir yol temizliğine ihtiyacımız var” diyerek, Kurtulmuş’a ziyareti için teşekkür etti. Hatimoğulları şunları söyledi:

“Bu konuyla ilgili çeşitli açıklamalarımız olmuştur. Biz 12 Eylül anayasasının uygulanmadığı bir dönemden geçerken, bu anayasanın değişmesi ve demokratik bir Türkiye’nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılması görüşlerimiz kamuoyunca bilinmektedir. Bu dönemde elbette bir yol temizliğine ihtiyacımız var. Demokratik bir anayasa yapım sürecini inşa edebilmek için mevcut baskı sürecinin antidemokratik uygulamaların ortadan kalkması, anayasa, AİHM hükümlerinin uygulanması bizden açısından çok önemli.

Can Atalay’a Ankara Katliamı protestosu davasından beraat!

1 MAYIS TEPKİSİ

Tabii sizlerin de huzurunda dün 1 Mayıs’ta yaşanan şiddet olaylarını olumsuz gördüğümüzü ve bu süreçte bir anayasa yapımının zorluklarının olabileceğinin altını çizdik. En büyük temennimiz ciddi bir yol temizliği. Türkiye’deki bütün farklı halklar ve inançların eşit yurttaşlık temelinde tüm haklarının anayasal güvence altına alındığı bir zeminde anayasal yapım süreci bizler açısından önemli. Ekonomik krize de ülkenin en acil ve alarm veren sorunu. Bunu da tüm siyasi partiler Meclis çatısı altında çözmeliyiz.”

DEM Parti görüşmede devam eden Kobani Davası, ‘kayyumların usulsüzlükleri’ ve ‘belediyelerin hedef gösterilmesini’ gündeme getirdi.

Kurtulmuş bugün DEM Parti ziyaretinin ardından Saadet Parti ve İYİ Parti’yi ziyaret edecek.

AKP VE YANDAŞ MEDYA ÖZGÜR ÖZEL GÖRÜŞÜNCE HEDEF ALMIŞTI

Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in DEM Parti’yi bayramda ziyaret etmesi AKP’liler ve yandaş medyada hedef alınmıştı.

Bülent Arınç milletvekilliğinin ‘raconu’nu anlattı: İhalelerde pazarlık yapar…

Kaynak: HABER MERKEZİ