Meclis’te Can Atalay’ın İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi seçilmesine tam destek

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 9:39 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 9:39 pm

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bugün TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na üye seçilmesine karşı hiçbir oy olmadığını söyledi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bugün TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na üye seçilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel, “Bugün en önemli başarılardan bir tanesi Can Atalay’ın Meclis’teki bütün milletvekillerinin oyuyla, karşı yönde oy kullanan herhangi bir milletvekili olmaksızın oy birliğiyle İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na seçilmiş olmasıdır. Bugün TBMM, gelinen bu noktada, bu ortaklaşmanın sonucunda aslında yargı darbesine karşı tutum belirlemiştir. Yargıtay, Can Atalay’ı seçildiği halde ve ilk önce milletvekili adayı olduğunda yaptığı başvuruda adaylığında bir mahsur görülmediği halde seçime girdiği halde, mazbatası verildiği halde, Meclis’te yemine çağrıldığı halde onu bırakmayan bir Yargıtay var. Bir ara karar vermesi, dosyayı ayırması ve Can Atalay için tahliye kararı vermesi gerekirken bunu yapmıyor” dedi.

 

CHP’den Gezi tutuklusu TİP Milletvekili Can Atalay’a ziyaret