Nisan’da başbakan olacaktı! Merkel’in halefi istifa etti

Yayın tarihi: 11 Şubat 2020 Salı 12:36 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2020 Salı 12:36 pm

Almanya’da siyasi deprem yaşanıyor. İktidar partisinin bir eyalet seçimlerinde aşırı sağcı-ırkçı partiyle birlikte hareket etmesi, parti başkanının istifasına neden oldu.

Almanya’nın Thüringen eyaletinde kurulacak azınlık hükümetine ırkçılarla birlikte destek veren Hiristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, parti liderliğinden istifa etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in halefi olan ve Almanya’nın önümüzdeki seçimlerde müstakbel başbakanı olarak adı geçen Kramp Karenbauer, böylelikle genel seçimlerde aday olmayacak.

Karrenbauer Aralık 2018’de başbakan Angela Merkel’in yerine Hiristiyan Demokrat Birlik Partisi lideri seçilmişti .

CDU’nun geçen hafta ülkenin doğusundaki Rhüringen eyaletinde ırkçı Almanya için alternatif partisiyle birlikte hareket etmesi tepki çekmişti. Hür Demokrat Partiden Thomas Kemmerich, hem ırkçı parti hem de iktidar parti CDU’nun desteğiyle eyalet başbakanı seçilmişti. Ancak yoğun tepki sonrası istifa etmek zorunda kaldı.

Almanya başbakanı Angela Merkel, partisinin bu desteğine çok sert çıkarak, Demokrat partilerin, ırkçı partinin yardımıyla iktidara gelmesinin affedilemez olduğunu söylemişti. Almanya, yaşanan bu siyasi depremden bir çıkış yolu arıyor.