Nihal ve Bahar Candan’ın annesi: Suçlular dışarıda kızlarım içeride

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 11:13 am - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 11:14 am

Haklarında suç örgütüne üye olma ve kara para aklama suçlamalarıyla tutuklanan Nihal ve Bahar Candan‘ın annesi, kızlarının suçsuz olduğunu söylerken ağladı.

‘Suç örgütüne üye olma’ ve ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından gözaltına alınan Bahar ve Nihal Candan, Cumhuriyet savcısına ifade vermelerinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

‘ÇOCUKLARIMIN TEK SUÇU O YEMEKTE BULUNMAK’

Candan kardeşlerin annesi Umut Candan telefon ile bağladığı bir programda gözyaşları içinde şunları söyledi:

“Türk adaletine sonsuz güveniyorum. Benim çocuklarımın üzerinden ne para girişi ne de para çıkışı olmadı. Çok büyük bir hata yapılıyor. İlahi adalet, hakim ve savcılara güveniyorum. Benim çocuklarımın tek suçu o yemekte bulunmak. Onun dışında kızlarımın hiçbir suçu yoktur. En kısa sürede çıkacaklarını biliyorum. Kızlarım neyin içinde olduklarını bile bilmiyorlar. Benim çocuklarım o kadar güvenilir insanlar ki benim evime geldiği zaman dahi dolaptan bir ceviz alacakları zaman ile sorarlar. Hep benden izin alırlar, bana sormadan bir şey yapmazlar. Suçlular dışarıda benim kızlarım içeride”

NE OLMUŞTU?

Bahar ve Nihal Candan kardeşler ile beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil S. ‘Suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından İstanbul’da gözaltına alınmıştı.

Candan kardeşler ile beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil S. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı’na getirilmişti.

Cumhuriyet savcısına ifade vermelerinin ardından 3 şüpheli de tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Bahar ve Nihal Candan tutuklandı!

Nihal Candan ve Bahar Candan’ın ifadeleri ortaya çıktı! Dikkat çeken ’12 milyon’ yanıtı