Bahar ve Nihal Candan tutuklandı!

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 5:21 pm - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 9:25 pm

Sosyal medya fenomenleri Bahar – Nihal Candan ve Hacı İsrafil S. savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Candan kardeşler karar sonrası sinir krizi geçirdi.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın tutuklanmalarının yankısı devam ederken ‘suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından İstanbul’da gözaltına alınan  Bahar ve Nihal Candan kardeşler ile beraberindeki şüpheli Hacı İsrafil S. emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Küçükçekmece Adalet Sarayı’na getirildi. Cumhuriyet savcısına ifade vermelerinin ardından 3 şüpheli de tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Nihal Candan ve Bahar Candan’ın ifadeleri ortaya çıktı! Dikkat çeken ’12 milyon’ yanıtı

‘SADECE BİR KERE YEMEK YEDİK’

Bahar Candan hakimlikteki ifadesinde, “Ablamdan ayrıldıktan sonra bilinen restoranlarda, Etiler’deki bilinen mekanlarda bir araya geldik. Şahıslarla bir kere yemek yemiş olabiliriz, onun dışında hiç bir bağlantımız yok. Birkaç yıldır ben bu telefonumu kullanıyorum. Biz Onur Apaydın’ı Kaan diye biliyorduk. Gerçek adını bilmiyorduk. Kendisini de bir yıldır tanırım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum” dedi. Alınan ifadelerin ardından kararını açıklayan Hakimlik, ‘Kara para aklama’ ve ‘Suç örgütüne üye olma’ suçundan 3 şüphelinin de tutuklanmalarına karar verdi.

SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER

Kararın açıklanmasının ardından Nihal ve Bahar Candan gözyaşlarına boğuldu. Bahar Candan avukatlarına ‘Bir şeyler yapabilir misiniz?’ diye sorarken Nihal Candan ise gözyaşları içerisinde defalarca ‘Neden’ diye bağırarak sinir krizi geçirdi. O sırada Bahar Candan’ın ‘Biz ne yapacağız, bu adil değil ya?’ dediği duyuldu.

“SUÇLULAR DIŞARIDA”

Candan kardeşler, mahkeme çıkışı elleri kelepçeli şekilde adliye binasından çıkarıldılar. Bu sırada Bahar Candan, polis otosuna bindirilirken, “Suçlular dışarıda. Asıl suçlular dışarıda. Ben ünlü olduğum için tutuklandım” dedi.

DİLAN POLAT’LA AYNI CEZAEVİNDE OLACAKLAR

Tutuklanan 3 kişinin de Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ne gönderileceği öğrenildi. Bu arada Dilan Polat da aynı cezaevinde tutuluyor.