Nihal Olçok: 15 Temmuz’u çözerseniz geriye dönük 10 yılı çözersiniz

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 12:09 am - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 8:11 pm

Fırat YEŞİLÇINAR – TELE1

15 Temmuz darbe girişimi sırasında eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok, “15 Temmuz’u çözerseniz geriye dönük 10 yılı çözersiniz ve ileriye dönük 10 yılı da halletmiş olursunuz” dedi.

15 Temmuz askeri darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz’da oğlu ve eşini kaybeden Nihal Olçok, TELE 1’e konuştu. Olçok, 15 Temmuz’un kritik bir tarih olduğunu söyleyerek, önemli değerlendirmelerde bulundu.

“Kayıpları kazanımlarından fazla olan bir dönem yaşadık. Millet olarak çok şey kaybettik. Adaleti, güveni kaybettik” diyen Olçok, 15 Temmuz’da yakınlarını kaybedenlerin konuşmadığını söyledi.

Kayıp silahlarla ilgili de konuşan Olçok, şu ifadeleri kullandı:

“Sedat Peker’in Süleyman Soylu ile ilgili söyledikleri var. Özellikle Sedat Peker’in silahların kaybolması ile ilgili söyledikleri çok önemli. Ben bu iddialara ilişkin savcılığa bir dilekçe yazdım. İletişime geçelim diye. Ama benimle birlikte o dilekçenin altına kimse imza atmadı. Bunun incelenmesi gerekmiyor mu? Bunu benim de yapmamam lazımdı. Nerede bizim milletvekillerimiz? Gidip şehitliklerde Fatiha okuyacaklar. Bu işin propagandasını yapacaklar. Ama 15 Temmuz’u sadece bir güne sığdırmamak lazım. 15 Temmuz’u çözerseniz geriye dönük 10 yılı çözersiniz ve ileriye dönük 10 yılı da halletmiş olursunuz. O kadar önemli bir şey. Yani 20 yılı kurtarmış olacağız. Ben her zaman aynı şeyi söylüyorum. Susurluk mafya ile devletin günüdür. 15 Temmuz da devletin paralel yapılanmayla günüdür. Susurluk çözüldüğünde bir hükümet gitti. 15 Temmuz da önemli.”