Nihal Candan ve Bahar Candan’ın ifadeleri ortaya çıktı! Dikkat çeken ’12 milyon’ yanıtı

Yayın tarihi: 16 Kasım 2023 Perşembe 8:16 am - Güncelleme: 16 Kasım 2023 Perşembe 10:51 am

Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler, ‘suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından gözaltına alınırken ikilinin ifadeleri de ortaya çıktı. Bahar Candan’ın ‘Bir sabah kalktım 12 milyon lira para aktarıldı’ paylaşımı için ‘espri amaçlı’ demesi dikkat çekti. Candan kardeşler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler; 2020, 2021 ve 2022 yıllarında 79 mağdurun dolandırılması; “Suç Örgütüne Üye Olma” ve “Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama” suçlarından gözaltına alındı.

Habertürk’te yer alan habere göre, bu soruşturma kapsamında Kars’tan gözaltına alınarak İstanbul’a getirilen İsrafil S. ile birlikte Candan kardeşlerin de Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde ifadeleri alındı.

Nihal ve Bahar Candan’ın karıştığı dolandırıcılık davasında mütalaa açıklandı!

ESKİ ERKEK ARKADAŞI ÇIKTI, UZAKLAŞTIRMA KARARI SONRASI GERÇEK ADINI ÖĞRENDİ

Nihal ve Bahar Candan’a, Mayıs 2023’de düzenlenen operasyonda tutuklanan dolandırıcılık çetesinin lideri Onur Apaydın’la ilişkileri soruldu. Onur Apaydın’ın çok eski erkek arkadaşı olduğunu belirten Nihal Candan, onunla uzun süre önce ayrıldığını belirtti. Onur Apaydın’ın ismini Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini anlatan Nihal Candan, onun hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını ve bu uzaklaştırma kararını aldırdıktan sonra gerçek adının Onur Apaydın olduğunu öğrendiğini söyledi.

BAZI KİŞİLERİN İSİMLERİ SORULDU

Dolandırıcılık ve suç gelirlerini aklama suçlamalarını kabul etmeyen kardeşlere, bazı kişilerin isimleri okunarak, “Bunu tanıyor musunuz” diye soruldu. Candan kardeşler söylenen isimleri tanımadıklarını belirti.

“BİR SABAH 12 MİLYON LİRA AKTARILDI” PAYLAŞIMI SORULDU

Bahar Candan’a, sosyal medya hesabında, “Bir sabah hesabıma 12 milyon para aktarıldı” paylaşımı da soruldu. Bahar Candan o paylaşımda 2 yazacağına yanlışlıkla 12 yazdığını ve amacının espri olduğunu iddia etti.

Bahar Candan o paylaşımla kendini ele verdi! “Bir sabah kalktım…”