Bahar Candan o paylaşımla kendini ele verdi! “Bir sabah kalktım…”

Yayın tarihi: 15 Kasım 2023 Çarşamba 3:03 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2023 Çarşamba 3:06 pm

Nihal-Bahar Candan kardeşler, ‘suç örgütüne üye olma ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlarından gözaltına alınırken Nihal Candan‘ın çete lideri ile sevgili olduğu öne sürüldü. Öte yandan Bahar Candan’ın da ‘Bir sabah kalktım, hesabıma 12 milyon lira para geldi’ paylaşımı dikkatleri üzerine çekmiş.

Katıldıkları İşte Benim Stilim yarışmasıyla isimlerini duyuran ve sık sık garip paylaşımlarıyla gündem olan Bahar Candan ve Nihal Candan dün gözaltına alındı. Gazeteci Emrullah Erdinç, Candan kardeşlerin suç çarkını nasıl işlettiğini anlattı.

Nihal Candan’ın çete liderinin sevgilisi olduğu, çete liderinin ise meslekten ihraç edilmiş eski bir polis olduğu ortaya çıktı. Bahar Candan’ın da bir paylaşımda bir sabah hesabına 12 milyon lira geldiğini paylaşmasıyla dikkatleri üzerine çektiği iddia edildi.

Nihal Candan ve Bahar Candan gözaltına alındı

“İKNA İÇİN CANDAN KARDEŞLERİ YANLARINA ALIYORLAR”

“Peki bu Candanlar bu işin neresinde? Candanlar bu işin her tarafında” diyen gazeteci Emrullah Erdinç, Sözcü TV’de konuk olduğu programda şöyle konuştu:

“TMSF’nin el koyduğu araçlar var. Şimdi bu Polatların araçlarına el kondu ya, farz edelim ki böyle bir araç var. Biz bunları TMSF’den yüzde 30’a, 40’a, daha düşük fiyatlara alıyoruz ama bunu herkese söylemiyoruz. Diyor ki bir doktor gibi güvenilir kişilere, ‘Sen bizim şanslı arkadaş grubumuzdasın.’ Bu sazan sarmalındaki kişiler de daha çok Anadolu’dan insanlar. Diyorlar ki sonra ‘Gelin buraya, önce bir arabaları da görebilirsiniz.’ Gösterdikleri arabalar da aslında kiralık arabalar. Sonra yine ikna etmek için, kendilerini saygın gösterebilmek için işte Bahar Candan, Nihal Candan onları da yanlarına alıp ‘Bakın bunlar da zaten sosyal medya fenomeni, hep bir aradayız’ diyorlar. Nihal Candan’ın, dosyada çete lideri olarak görünen kişinin erkek arkadaşı olduğunu görüyoruz. Bu arada çete liderinin de bir özelliği var; geçmiş mesleği polis. İhraç edilmiş bir polisten bahsediyoruz. Devlet de bunu ihraç ederken kirli işlerinden dolayı ihraç ediyor zaten. Bunlar bu yöntemle piyasadan paralar toplamaya başlıyor. Şu an 30 milyonun üzerinde bir paradan bahsediyoruz. Sadece bir kişiden 10 milyon lira bir para almışlar. Diyorlar ki ‘Araba TMSF’nin olduğu için hemen üzerine geçiremiyoruz. Sen bize parayı ver, araba daha sonra senin üzerine geçecek.’ Ondan sonra parayı alıp kayboluyorlar.”

Nihal ve Bahar Candan’ın karıştığı dolandırıcılık davasında mütalaa açıklandı!

“KİM KİME BÖYLE BİR SABAH UYANDIĞINDA 12 MİLYON LİRA GÖNDERİR?”

Erdinç, sözlerine şöyle devam etti:

“Bahar Candan’ın yanılmıyorsam bir paylaşımı vardı. Diyor ki ‘Bir sabah kalktım, hesabıma 12 milyon lira para geldi.’ Bunu kendisi paylaşıyor.

Hesabına niçin 12 milyon lira gelsin? Kim kime bir sabah böyle uyandığında 12 milyon lira gönderir? Çete gönderiyor. Çete de 12 milyon lirayı sanki o kadın kazanmışçasına onun hesabına gönderiyor. O paraları böyle çekiyor, paralar kayıp. Kadını kasa olarak görüyor. Paranın çıkışı var ama para ortada yok şu an.”

NİHAL CANDAN DA İSMİNİ DEĞİŞTİRMİŞ!

Öte yandan, Nihal Candan’ın ismini değiştirdiği ortaya çıktı. Nihal Candan’ın poliste 3, Bahar Candan’ın ise 2 kaydının olduğu ortaya çıktı. Polis ekipleri Nihal Candan’ın ismini Gülnihal olarak değiştirdiğini belirledi.