Niğde’de ‘atlı araba’ ile kitap dağıtıldı

Yayın tarihi: 30 Mart 2022 Çarşamba 5:44 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 5:44 pm

Niğde’de Kütüphane Haftası sebebiyle düzenlenen etkinlikte at arabasına kütüphane kuruldu. Öğretmenevi’ne getirilen ‘Atlı Kütüphane’ büyük ilgi uyandırdı.

Kütüphane Haftası nedeniyle Niğde’de düzenlenen etkinlikler kapsamında Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Niğde Belediyesi tarafından ‘Atlı Kütüphane’ yaptırıldı. Öğretmenevi’ne getirilen gezici kütüphane vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Öğrenciler ise aldıkları kitapları merdivenlerde okudu.

“GEZİCİ KÜTÜPHANE ESKİ BİR KÜLTÜR”

İl Kültür ve Turizm Müdürü Alper Göncü, Atlı Kütüphane’nin geçmişte yapılan bir eski kültür olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gezici kütüphane 1950’li yıllarda Ürgüplü kütüphaneci Mustafa Güzelgöz tarafından eşeklerle sağlandı. Eşekli kütüphaneci olarak bilinirdi. Mustafa Güzelgöz, Ürgüp ve civar köylere eşek ve katırlarla kitap götürerek oradaki insanların aydınlanmasını sağladı. Daha sonra ilimize bu projenin yansıması 1961 yılında zamanın Kütüphane Müdürü Abdulkadir Köylü’nün teşvik ve gayretleriyle gerçekleşti. Abdulkadir Köylü zamanında 10-12 tane gezici kütüphane arabası yaptırdı ve bunu memurlarla birlikte köylere gönderdi.”

Göncü, yaptığı konuşmada okumanın önemine de dikkat çekti.

Kitapla dolu yedi gün