New York Belediye Başkanı soruşturmasında yeni detay! İtfaiyeye ‘Türkevi’ ricası

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 10:41 am - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 11:01 am

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası sırasında Türk şirketlerden ve hükümetle bağlantılı kurumlardan yasa dışı bağış alındığı suçlamasıyla başlatılan soruşturmada dikkat çeken bir detay daha çıktı. FBI bu kez de ‘Türkevi’ binasının açılmasına izin verilmesi için şehir yetkililerine baskı yaptığı iddiasını araştırmaya başladı.

ABD’de Türkiye’nin merkezinde olduğu rüşvet iddialarında yeni gelişmeler yaşanıyor. ‘Türk dostu’ olarak tanınan ve bilinen New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın seçim kampanyası hakkında, Türk şirketlerden ve hükümetle bağlantılı kurumlardan yasa dışı bağış alındığı suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. ABD basınına göre, Türkiye Başkonsolosluğu’nun da bulunduğu Türkevi binasının güvenlik endişelerine rağmen açılması için itfaiye yetkililerine baskı yaptı.

İTFAİYEDEN TÜRKEVİ RİCASI

İddiaya göre, Türkevi binası güvenlik gerekçe gösterilerek açılmadı. Risk nedeniyle itfaiyeden binanın açılmasına izin çıkmadı.

Adams ise, 2021 yılı yazının sonuna doğru dönemin İtfaiye Komiseri Daniel A. Nigro ile iletişime geçip Türkiye hükümetinin söz konusu binaya en azından geçici süreyle yerleşmesine izin vermesini istedi.

Adams’ın söz konusu müdahalesi, FBI ve Manhattan’daki federal savcılar tarafından Türkiye hükümetinden ‘yasa dışı bağış’ iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında incelenmeye başladı.

ADAMS İDDİALARA YANIT VERDİ

New York Belediye Başkanı Adams’ın kampanya yetkililerinin yaptıkları açıklamada Adams’ın iddiaya yanıtı şöyle verildi:

“Bölge başkanı olarak rutin rolümün bir parçası paydaşlar adına hükümet yetkililerine bildirim yapmaktır. Şahsıma herhangi bir suçlama yöneltilmiyor; savcılarla işbirliği içinde olmaya devam edeceğim”

Washington’daki Türkiye Büyükelçiliği temsilcisi ise yorum talebine yanıt vermedi.

FBI belediye başkanına bağışı soruşturuyor! TÜRKEN-ABD Vakfı New York’u karıştırdı