Nevşin Mengü’den, Kıraç’ın kadınlara yönelik sözlerine tepki

Yayın tarihi: 1 Ekim 2019 Salı 9:24 am - Güncelleme: 1 Ekim 2019 Salı 10:12 am

Şarkıcı Kıraç’ın ‘şehirli kadınlar çocuğa bakmıyor’ açıklaması büyük tepkilere neden oldu.

Şarkıcı Kıraç’ın Posta gazetesine yaptığı, “Şehirli kadın çocuk bakmayı geçtim evde kahvaltı bile hazırlamıyor. Kadınlar sanıldığı gibi duygusal değil. Boşanmalara bakınca bunu anlayabilirsiniz. Boşanan kadın 3 ayda toparlıyor kendini boşanan adam ise darmaduman oluyor” açıklamalarına gazeteci Nevşin Mengü de tepki gösterdi.

Mengü, Kıraç’ın açıklamasını alıntılayarak, “Kahvaltını hazırlamayı öğrenirsen darmaduman olmazsın” şeklinde yanıt verdi. Mengü daha sonra da, “Kadınlar duygusal değilmiş. Yav evet dedik elli kere, kadın hassas, duygusal, çiçek miçek değil. kadın da erkek gibi rasyonel bir varlık. Kadının fıtratı diye tutturdular; fıtrat dedikleri varsayım ve dogmatik öğreti” yazdı.

İşte Mengü’nün ‘kahvaltı’ cevabı

Posta’dan Oya Çınar’a konuşan ünlü şarkıcı Kıraç:

❝Şehirli kadın çocuk bakmayı geçtim evde kahvaltı bile hazırlamıyor. Kadınlar sanıldığı gibi duygusal değil. Boşanmalara bakınca bunu anlayabilirsiniz. Boşanan kadın 3 ayda toparlıyor kendini boşanan adam ise darmaduman oluyor❞

“Bu tarz cahilce açıklamaların artık…”

Kıraç’ın sözlerine, Kanal D Ana Haber Bülteni sunucusu Buket Aydın’dan da eleştiri geldi. Aydın, ”Senelerce annem çalışırken sevgili babacığım bana çok kahvaltı hazırlamıştır. Hayat müşterektir. Bu tarz cahilce açıklamaların artık son bulması gerekiyor, özellikle sanatçılarımıza yakışmıyor” diyerek tepki gösterdi.

Buket Aydın’dan, Kıraç’ın kadınlara yönelik sözlerine tepki: Babam bana çok kahvaltı hazırladı