Netflix’de kaldırılacak dizilerden bazıları büyük tepki çekebilir

Yayın tarihi: 5 Aralık 2021 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 4 Aralık 2021 Cumartesi 4:49 pm

Netflix kütüphanesinde her yıl sonunda düzenli olarak yapılan güncellemeler bu senede hız kesmeden devam edecek. Ancak kaldırılacak dizilerden bazıları büyük tepki çekebilir.

Netflix’ten kalkacak dizilerin bazıları sizi çok üzebilir! Dünyanın ve ülkemizin en popüler video akış platformlarından biri olan Netflix, her yıl yüzlerce yeni yapımı kütüphanesine eklemeye devam ediyor. Bununla birlikte şirketin kendi yapımcılığını üstlenerek, sadece kendi platformunda yayına giren dizi/film/belgesel gibi içerikler haricinde, üçüncü kısım yapımcılar tarafından üretilen içerikler ise, bu kütüphanede bir nevi misafir konumundalar.

Biraz daha detaylı bir şekilde açıklamak gerekirse, genel itibariyle Netflix, bilinen/tanınan bir yapımın kendi bünyesinde yer alması için söz konusu yapımı kiralıyor ve onunla belli bir süre için anlaşma yapıyor. Bu bazen yıldan yıla yenilenen bir anlaşma olabileceği gibi bazense tek seferde birkaç yılı kapsayabiliyor.

 

Netflix

İşte süresi biten ve yenilenmeyen anlaşmalar kapsamındaki yapımlar ise, yıl sonlarında Netflix kütüphanesinden siliniyor. İşte bu yılın son günü yani 31 Aralık 2021’de de yine bu süreç işleyecek ve aşağıda detaylarını verdiğimiz yapımlar artık Netflix‘den izlenemeyecek.

Listede birçok önemli film ve dizinin olduğunu görüyoruz. Bununla birlikte özellikle Prison Break ve How I Met Your Mother gibi iki çok önemli ismin listede bulunması, hem bu dizilerin hayranlarını üzecek hem de böylesi önemli iki yapımın artık Netflix‘de yer almaması tepkilere neden olacaktır.

How I Met Your Mother
Modern Family
Prison Break
Fullmetal Alchemist
Fulmetal Alchemist: Brotherhood
Young Justice
Transformers Prime
Save Me
My Pride
Depo Savaşları
Transformers: Rescue Bots;
Max ve Ruby

Samsung şansını bir kez daha denemek istiyor